FC Barcelona Feminí gjør det i kjent stil bedre enn herrelaget i så og si alle turneringer. Her følger en liten oppsummering over hvordan ting ligger an.

Dominant seier i Copa de la Reina

FC Barcelona Femini tok seg i dag lett videre etter en 6-0 seier mot Fundación Albacete i 8-dels-finalen i Copa de la Reina. 6 forskjellige spillere traff målet i dag. Giulia Dragoni fant nettmaskene først etter 20 minutter, før Martina Vila økte ledelsen et kvarter senere. Målene kom på løpende bånd da Asisat Oshoala, Ona Batlle, Clàudia Pina og Mariona Caldentey scoret hvert sitt mål gjennom kampen. Ingrid Engen ble byttet inn i det 71. minutt, Caroline Hansen spilte ikke.

Neste kamp er en semifinale i Supercopa de España Femenina mot ingen ringere enn Real Madrid den 17. januar kl 19.

Topper Liga F og Champions League

Utenom dette ligger FC Barcelona Feminí for øyeblikket på førsteplass i Liga F med 13 seire av 13 mulige. Jentene har scoret 59 mål og bare sluppet inn 3. Caroline Graham Hansen er for øyeblikket Barcelonas toppscorer i ligaen med 10 mål, hun har også10 målgivende pasninger som er 4 foran nummer 2 på listen for flest målgivende pasninger i ligaen. Balon d’Or-vinner Aitana Bonmatí har notert seg 6 mål og 5 målgivende på de 13 kampene hun har spilt i ligaen.

Neste kamp i Liga F er den 28. januar borte mot Real Betis.

I Champions League har Barcelona spilt 4 kamper i gruppespillet og vunnet alle. Med 21 mål for og bare 1 mål i mot ligger jentene godt an til å dominere videre i turneringen. Salma Ayingono er Barcelonas mestscorende spiller så langt i turneringen med 5 mål. Toppscorer er Romée Leuchter fra Ajax med 8. Aitana har 3 mål så langt i gruppespillet, men ingen målgivende.

Neste Champions League kamp er den 25. januar hjemme mot Eintracht Frankfurt. Siste gruppespillkamp er borte mot Benfica den 31. januar. Det er forventet at Barcelona tar gruppeseieren lett.

Alexia langsomt på vei tilbake

Alexia Putellas gjennomførte i romjulen en vellykket artroskopisk prosedyre i kneet, og vi venter fortsatt på uttalelser fra klubben når hun vil være tilgjengelig for trening. Kikkhullskirurgi via artroskopi er en minimalt invasiv prosedyre for å både diagnostisere og behandle skader og sykdommer i ledd. I motsetning til åpen kirurgi som tar mer tid og har mer omfattende rehabilitering. Hensikten med prosedyren denne gangen skal angivelig være å få et overblikk og legge en plan. Alexia har slitt lenge med leddbåndsproblemer i sitt venstre kne.