Barcelona Femení 5 – 0 Benfica

Kampfakta:

Anledning: Gruppespill i CL

Sted: Johan Cruyff Stadium, Barcelona

Målscorer(e): Putellas x2, Bonmatí x2, Oshoala (BAR)

Kampens høydepunkt:
I motsetning til herrelaget spiller laget til trener Jonatan Giráldez fantastisk fotball. Med Caro i spissen for teknisk brillianse, Alexias rutine som playmaker og ikke minst Aitanas brillianse sentralt så er dette laget alle vil slå. Nydelige scoringer og målgivende til tross, kveldens store høydepunkt må være da Barça-keeper Cata(lina) Coll drar av en rusende Benfica-spiss med en sylfrekk luke tidlig i kampen da det stadig var poeng å spille om. Snakk om iskald!

PS: Bør også nevnes da Alexia kysset Barcelona-logoen kjærlig og intenst flere ganger etter sin første scoring, særlig i lys av alle mediers spekulasjoner om at superstjernen ikke vil forlenge kontrakten med Barcelona. Dette ser ut til å være tull på nivå med The Sun, og kilder nær klubben betrygger oss med at kontraktsforlengelsen er godt underveis, men at økonomien i klubben gjør at prosessen blir langdryg.

Kampens nedtur:

Alexia Putellas har som kjent vært ute i nærmest et helt år med skade og gikk derfor trolig glipp av hattrick av Bd’Ors (som denne gangen gikk meget fortjent til lagvenninne Aitana Bonmatí). Når Alexia igjen hinket av banen i første omgang for behandling av kneet, samt at hun ble byttet av tidlig i andre omgang så får man bare håpe det ikke er noe alvorlig. Vi krysser fingrene for kvinnenens Messi!

Vår beste:

Her er det så mange å velge mellom at man nesten må kalle det et luksusproblem. Caroline Graham Hansen er brilliant på sin høyrekant kampen gjennom og har flere enorme dribleraid, samt burde avsluttet kampen med minst 5 målgivende og scoring (endte på 3 assists). I tillegg er Alexia frempå og pirker inn to viktige mål, Aitana scorer også to flotte mål, samt innbytter Oshoalas kunstscoring (også slitt med skader), samt Paralluelos friske innhopp, men vi skal heller ikke glemme det som er en meget solid defensiv opptreden av kveldens midtstopper og anker, Ingrid Syrstad Engen. Hun ble trolig klargjort for startplass i siste liten og tok virkelig tilliten med begge bravur. Trygg defensivt, rask, smart, solid og ikke minst gode fremspill. Banens beste blir likevel Caroline Graham Hansen.

Barças topp tre:

  1. Graham Hansen
  2. Bonmatí
  3. Engen

Er du enig eller uenig i oppsummeringen ovenfor? Diskuter!