VM og Champions Leagues beste spiller hentet enda et trofé i kveld. Aitana Bonmatí ble kåret til UEFAs beste kvinnelige spiller for den forrige sesongen.
Katalaneren har hatt en enorm sesong både for klubb og landslag. Hun ble mester med Barcelona i Champions League og ble kåret til turneringens beste spiller. Hun ble verdensmester med Spania og ble kåret til VMs beste spiller tidligere i sommer. Spilleren takket for prisen, men hadde likevel sterke ord på hjertet:
— Spansk fotball går gjennom noen tøffe øyeblikk nå. Vi vant nettopp VM, men det snakkes ikke nok om på grunn av noen saker jeg ikke ønsker å ignorere. Som et samfunn kan vi ikke tillate maktmisbruk. Til alle kvinner som går gjennom eller har gått gjennom det samme som Jenni, vi er alle med dere.
Hun refererer til saken om Luis Rubiales og lagkamerat Jenni Hermoso, der sistnevnte ble kysset mot sin vilje av forbundslederen. Rubiales selv var ikke tilstede under sermonien da han for øyeblikket er suspendert av FIFA. UEFA har ennå ikke tatt noe stilling til situasjonen.
Nøkkelspiller for fremtiden
Bonmatí har vært i Barcelona siden hun var tretten år og har under forrige sesong virkelig tatt steget opp til det høyeste nivået. Det blir spennende å følge tjuefem-åringens karriere fremover. Lagkamerat Caroline Graham Hansen ble nummer åtte på rangeringen over UEFAs beste kvinnelige spillere.