Suárez’ revansje mot Koeman ble et faktum da Simeone manet fram sitt Atlético til en overbevisende 2–0-seier mot et tannløst Barcelona.

Etter den begredelige oppvisningen mot Benfica i midtuken ventet en kanskje enda vanskeligere bortekamp mot Atlético Madrid på Wanda Metropolitano. Mot Benfica var Koeman tilbake på sidelinjen, men i La Liga har nederlenderen fortsatt én kamp igjen av suspensjonen sin som gjorde Alfred Schreuder til kveldens lagleder for Barça – det kan bety at Koeman ikke ledet sin siste kamp som Barcelona-manager, dersom ryktene om hans avskjed er sanne.

Atlético med perfekt start

Etter en jevn kamp og mye stillingskrig de første 20 minuttene fikk hjemmelaget omsider starten de var ute etter da João Félix lekkert vendte bort Araújo på kanten. Portugiseren sendte så ballen inn sentralt til Suárez som så at Lemar bare kunne rusle inn bak et vidåpent Barcelona-forsvar. Franskmannen fikk pasningen av den tidligere Barelona-angriperen og sendte ballen høyt opp i nettaket bak ter Stegen. Da ble kaptein Busquets sur og irettesatte Piqué som bare stod og pekte framfor å følge løpet til Lemar.

Så var det Suárez sin tur, som fikk sin «hevn» for måten klubben behandlet 34-åringen på i fjor. Igjen var det Felix, Lemar og Suárez som viste vakkert samarbeid på topp for Atlético – dog fikk de god hjelp av Barcelona-forsvaret. Denne gangen var det João Félix som fant Thomas Lemar, som nok en gang fikk en hel motorvei av plass bak Barcelona-forsvaret. Med kun Piqué igjen å passere, pluss Suárez tilgjengelig motsatt, fikk Simeones menn det altfor lett mot gjestene. Franskmannen gjengjeldte tjenesten fra 1–0-målet og slapp til Suárez som var iskald mot ter Stegen da han plasserte ballen ved bakerste stolpe. Gode angrep av Atlético, men forferdelig forsvarsspill av Barcelona.

Andreomgang ble rett og slett en omgang hvor Atlético hadde kampen akkurat der de ville ha den. De la seg bakpå, vel fornøyde med 2–0, og lot Barcelona stange i forsvarsmuren i 45 minutter. Barcelona maktet ikke å skape noe som helst på Oblak i andreomgang.

Vurderinger

Ter Stegen 2: Har ikke mye å jobbe med utenom de to sjansene Atlético Madrid scorer på. Selv om det er vanskelig å klandre tyskeren for noen av målene sitter man likevel og håper på mer fra sisteskansen, som ikke er i sin livs form denne sesongen.

Mingueza 2: Er ganske usynlig de minuttene han får på banen før han byttes ut for Puig midtveis i andreomgang.

Piqué 1: Elendig førsteomgang av den rutinerte stopperen. Bedrer seg bittelitt i andreomgang, men mistenker at det kun er fordi Atlético sier seg fornøyde med 2–0 og legger seg bakpå slik at Barcelona-forsvaret får lite å hanskes med. Dette er rett og slett katastrofalt forsvarsspill.

Araújo 2: Er i det minste flink til å komme kjapt opp i presset mot Atléticos angripere, men klarer ikke helt å avverge farene av den grunn. Samarbeider dårlig med stopperkollega Piqué, som gjør begge mer isolerte framfor at de tar hånd om situasjoner sammen. Er vel den i forsvarsrekka som presterer best, selv om det likevel er langt fra godt nok.

Dest 2: Spiller venstreback i dag i fraværet til både Alba og Baldé. Lite kreativ langs venstrekanten og til tross for hurtigheten blir Dest forutsigbar for Atlético å forsvare seg mot da han trekker innover mot høyrebeinet hver gang.

Busquets 3: Sergio er en spiller som er veldig avhengig av spillerne rundt seg i den forsvarende fasen, og her er det ikke mye hjelp å få i dag. Med ball er han dog dyktig, som alltid, og gjør alt i sin makt for at laget ikke skal falle helt fra hverandre – med varierende hell.

De Jong 3: Sammen med Busquets prøver nederlenderen å holde laget fra å kapitulere fullstendig på midtbanen. Isolert sett spiller hverken Busi eller de Jong noen voldsomt dårlig kamp, men som lag er dette likevel svakt.

Nico 1: Selv om det er herlig å se ungguttene få tillit også i de store kampene, er det åpenbart at Nico blir hengende etter og kommer for seint inn i mange av situasjonene i førsteomgang. Blir byttet ut til fordel for Sergi Roberto i pausen.

Gavi 3+ BB: Et lite lysglimt i en ellers mørk aften. Er fascinerende å se en så liten fyr ha så mye «trøkk» i spillet sitt. Leser spillet godt, har et svært godt overblikk og teknikken til å sende av gårde og treffe medspillerne sine. Dette var en vanskelig kveld for en ung Barcelona-spiller, men det ligger mye godt i vente med Gavi i laget.

Coutinho 3: Selv om det er noen tekniske finesser her og der, litt krydder til alt det kjedelige i dette Barcelona-laget, er det likevel ikke noe sluttprodukt hos brassen. Ikke så slurvete pasninger og leveringer heller som vi har sett tidligere. Faktisk er Coutinho den spilleren det kanskje skjer mest rundt av offensive bidrag den timen han er på banen. Likevel sier også det sitt, for det skapes ingen verdens ting. Byttes ut til fordel for Fati etter en times spill.

Depay 2: Det er den samme formen som har preget Memphis de siste kampene vi ser mer av i dag. Mye involvert og viser mye vilje, men likevel fører det ingen steder. Istedenfor et sluttprodukt ender det i surr og ballmist.

Roberto 2: Kommer inn til pause for å sikre midtbanen(?) og blir mot slutten av kampen omskolert til høyreback. Usynlig.

Fati 2: Får en halvtime i dag Fati, men elendige arbeidsvilkår. Det hjelper ikke at Barcelona bestemmer seg for å heller satse på innleggsfotball på Luuk de Jong mot sluttminuttene.

Puig (N/A): For lite spilletid.

Luuk de Jong (N/A): For lite spilletid.

Lenglet (N/A): For lite spilletid.