Til tross for total Barça-dominans i nesten 90 minutter, ble det spenning helt til siste fløytesignal.

SD HUESCA 0 – 1 FC BARCELONA

Kampfakta
27′, 0–1 ved Frenkie de Jong (Messi)
Kort:
Huesca – Ontiveros, Michel
Barcelona –

Et sjansesløseri uten like

Etter total Barça-dominans i første halvdel av førsteomgang, ligger ballen endelig i nettet etter 27 minutter. Fra skrått hold sender Messi en høy ball over hjemmelagets forsvar, og Frenkie kan, etter et perfekt timet løp fra dypet, enkelt styre ballen i mål fra et par meters hold. 0–1!
Andreomgang starter der førsteomgang slapp; Barcelona dominerer spillet, men uten at de makter å drepe kampen. Etter drøye timen skaper Huesca sin første sjanse ved en hælflikk fra svært kort hold, og spillerne blir forhåpentligvis påminnet om faren ved å kun lede med ett mål. Den siste halvtimen uteblir de helt store sjansene fra Barcelona, og Huesca kommer mer inn i det mot slutten. Heldigvis slipper Barça unna med skrekken, og kan ta med seg tre sårt tiltrengte poeng hjem til Catalonia.

Vurderingene

Ter Stegen 3:
For det meste en rolig dag på jobben for tyskeren. Er ute i feltet og plukker eller bokser de innleggene han bør ta. Viktig redning på hælsparket fra kloss hold.
Dest 2:
Amerikaneren er tidvis delaktig fremover, men har for mange balltap av den typen som burde vært unngått. Klarer ikke å skape noe nevneverdig.
Araújo 3:
Den høyreiste uruguayaneren har lite å gjøre på defensivt, men er sikker de gangene han blir satt på prøve. Er også for det meste treffsikker de få gangene han spiller lengre.
Lenglet 3:
Lenglet har, i likhet med sin stoppermaker, lite å ta seg til defensivt. Har et par gode oppspill og vinner de duellene bør vinne.
Alba 3:
Venstrebacken er mye involvert og har mange gode offensive involveringer i form av innlegg eller pasninger inn sentralt. Blir mer slepphendt etter hvert som kampen går.
De Jong 4 BB:
Nederlenderen gjør mye bra med ball og har i tillegg mange gode gjenvinninger. Tør å utfordre med ball for å skape overtall. Nydelig løp og kontrollert avslutning på scoringen.
Busquets 3:
Busi har en del merkelige involveringer, blant annet et hårreisende tilbakespill til ter Stegen som fort kunne endt verre enn det gjorde. Dikterer ellers spillet på fornuftig vis, selv om han til tider muligens blir i overkant passiv med ball i beina.
Pedri 3:
Unggutten havner flere ganger i truende posisjoner foran mål, men avslutningene med hodet er enten for upresise eller for svake til at det blir uttelling. Har en del upresise pasninger som fører til balltap.
Messi 4:
Svært delaktig i det som skjer på den siste tredjedelen. Flerfoldige gode oppspill og gjennomspill, selv om det til tider går litt fort i svingene. Nære ved å score på frispark.
Braithwaite 2:
Fin bevegelse i forkant av Frenkie sin scoring som skaper plass for nederlenderen. Blir tilnærmet usynlig i lange perioder av kampen. Har kun ni (!) pasningsforsøk i løpet av hele kampen.
Dembélé 4:
Viser flere ganger hvilket enormt rykk han innehar. Posisjonerer seg ofte bra i siste tredjedel for å bli spilt opp. Leverer flere svært gode innlegg, hovedsakelig i første omgang. Kommer til et par gode muligheter, men er ikke klinisk nok til at det blir uttelling i målprotokollen.