Messi-magi og åpen bar på VAR-rommet var noen av ingrediensene i kveldens heseblesende kamp mot Napoli.

FC BARCELONA 3 – 1 SCC Napoli

Kampfakta
10′, 1–0 ved Clément Lenglet (Ivan Rakitic)
23′, 2–0 ved Lionel Messi
45+1′, 3–0 ved Luis Suárez
45+5′, 3–1 ved Lorenzo Insigne
Gule/røde kort:
Suárez – Barcelona.
Zieliński – Napoli

Referat

Etter ti jevnspilte minutter stiger Lenglet til værs og stanger inn en corner på majestetisk vis! 1–0. Ved halvspilt omgang finner Messi ut at han skal fyre på alle sylindrene. Argentineren krangler seg gjennom tre Napoli-spillere før han snubler og faller på bakken, men det er ikke noe som stopper tidenes beste. Messi reiser seg nemlig opp igjen og bøyer ballen i lengste hjørne! 2–0. En liten stund senere blir samme mann snytt for et mål av et VAR-rom med tvilsomme vurderingsevner. Men det stopper ikke der: Argentineren havner nok en gang i begivenhetenes sentrum da han blir maltraktert av en uoppmerksom Koulibaly. VAR-rommet bruker utrolig nok flere minutter på å gi det som er århundrets klareste straffespark. Suárez er straffevikar for Messi og putter den komfortabelt i høyre kryss. 3–0. Like før pause, i det som er en nærmest avgjort kamp, fremprovoserer Rakitic et straffespark imot og dermed også litt spenning i kampen.. 3–1.
Dersom man tar førsteomgangen i betraktning, er den andre omgangen ikke noe særlig å skrive hjem om. Gjestene fra Italia klarer ikke å skape de helt store mulighetene foran ter Stegens mål. Kampen ebber ut og det ender dermed med en overbevisende Barça-seier.

Vurderinger

Ter Stegen 4:
MAtS har ikke spesielt mye å gjøre på, men er bunnsolid i det meste han gjør. Sikker med ball i beina og tar det som kommer. Kan ikke lastes for straffen.
Semedo 4:
Portugiseren er svært skarp i dag, spesielt i den første halvtimen. Tør å utfordre fremover og skaper dermed overtall på høyresiden ved flere anledninger. Blir litt mindre synlig utover i kampen, men bidrar likevel med mye bra.
Piqué 4:
Geri spiller en god kamp og har jevnt over god kontroll sammen med resten av backlinjen. God til å bryte foran, noe som leder til flere gode kontringsmuligheter.
Lenglet 5:
Monsieur Lenglet sender Barcelona opp i ledelsen med et nydelig hodestøt, selv om han muligens er litt heldig som slipper unna med en dytt før målet. Franskmannen er for det meste solid defensivt, i likhet med sin stoppermakker.
Alba 3:
Kombinerer fint på venstresiden innledningsvis og sender et par gode innlegg på tvers av boksen. Har flere gode brudd. Blir lurt defensivt ved et par anledninger.
Roberto 3:
Klarer ikke å sette noe særlig preg på kampen fra midtbanen, men gjør for så vidt det han skal. Bidrar med løpskapasitet og er aktiv begge veier.
Rakitic 3:
Kroaten starter bra i ankerposisjonen og noterer seg også for en målgivende på corner. Fremprovoserer dessverre et unødvendig straffespark like før pause og slipper dermed Napoli inn i kampen igjen.
De Jong 5:
Det er deilig å endelig ha lysluggen tilbake på TV-skjermen. Bidrar med svært mye både offensivt og defensivt fra venstre indreløperposisjon. Setter opp flere gode kontringsmuligheter, særlig i starten av kampen. Herjer til tider med Napoli-spillerne.
Messi 6 (BB):
Ingen over, ingen ved siden. Messi gjør som han vil og da er det ikke særlig artig å stå på motsatt banehalvdel. Blir frarøvet for sitt andre mål.
Suárez 3:
Det ser ut til at Suárez har hatt godt av et par uker med spillepause. Spiller en av sine bedre kamper på lenge, selv om det fortsatt er mye rusk i maskineriet. Sikker fra ellevemeteren.
Griezmann 2:
Blir dessverre helt usynlig i store deler av kampen og til tider glemmer man at franskmannen i det hele tatt er på banen.