Innbytterne endret det som så ut til å bli nok en målløs kamp.

FC BARCELONA 1 – 0 ATHLETIC BILBAO

Kampfakta
71′, 1-0 ved Ivan Rakitic (Lionel Messi)
Gule/røde kort:
Busquets, Rakitic – Barcelona.
Núñez – Bilbao.

Byttene ble tungen på vektskålen

Gjestene fra Baskerland er farlig frempå og registrerer seg for kampens første sjanse etter kun få minutter, men ter Stegen får avverget. Etter om lag 20 spilte minutter er Barcelona heldig at baskerne ikke går opp til 0–1 ved Yeray. Resten av omgangen skjer det imidlertid fint lite og begge lag spaserer i garderoben målløse.
Etter hvilen er det Barça som skaper den første store muligheten. Messi trer gjennom til Griezmann med en nydelig chip, men bortelagets målvakt er ute og gjør målet lite for franskmannen. Etter omtrent en time spilt sender Setién endelig innpå litt ungt blod. Med snaue 20 minutter igjen på kampuret er det endelig nå å glede seg over. Innbytter Rakitic snapper opp nedfallsfrukten utenfor sekstenmeteren og får ballen i retur av Messi før han hamrer ballen i nettet. 1-0! Foruten en stor sjanse for innbytteren Raúl García skjer det ikke noe nevneverdig i kampens siste minutter. Dermed sikrer Barça seg en sårt tiltrengt trepoenger.
Ter Stegen 2:
Den tyske sisteskansen har ikke spesielt mye å gjøre på. Har en del rotete igangsettinger. Slipper med skrekken etter en sjelden feilberegning i feltet med et par minutter igjen på kampuret.
Semedo 3:
Portugiseren sin fart kommer godt med når man må demme opp for en av ligaens raskeste spisser. Prøver å bidra offensivt, men det blir ofte halvhjertet eller for upresist i siste tredjedel.
Piqué 4:
Er som vanlig sterk i posisjoneringen i eget felt og avverger dermed mange innlegg fra gjestene. Klarer også å nøytralisere Williams effektivt til tross for den betydelige differansen i toppfart mellom dem.
Lenglet 4:
Har stort sett grei kontroll sammen med sin stoppermakker. God på å spille av gjestenes første pressledd og er gjennomgående trygg med ball.
Alba 3:
Venstrebacken gjør en grei figur og er som vanlig svært aktiv fremover, uten at han klarer å skape noe nevneverdig mot et solid forsvar.
Arthur 3:
Får sjansen fra start til tross for at ryktene tilsier at han er nære ved å forlate klubben til fordel for Juventus. Klarer ikke å markere seg på midtbanen og bruker ofte mye tid med ballen i beina. Blir tatt av tidlig til fordel av Puig.
Busquets 5 (BB):
Busi leverer en svært god kamp. Har et par viktige defensive bidrag samtidig som han fra ankerposisjonen styrer det meste som skjer med ball. Strør om seg med kompispasninger.
Vidal 2:
Chileneren har en tendens til å knote mye med ballen, noe som også gjør seg gjeldende i dag. Klarer heller ikke å utmerke seg på noen andre måter.
Messi 5:
Leverer flere fine gjennombruddspasninger og er svært delaktig i målet. Gjennomgående delaktig, selv om det begrenset hva han nærmest på egenhånd kan utrette mot en solid baskisk forsvarsmur.
Suárez 1:
Luisito kunne med fordel brukt et tosifret antall treningstimer på å stille inn siktet. Skyter mye og bommer mye. Bidrar dessverre ikke med noe annet særlig produktivt og lunker regelmessig i offside-posisjon.
Griezmann 2:
Hva skal man si om franskmannen som ikke allerede er sagt? Virker utilpass og usikker både med og uten ball. Det er lett å få inntrykk av at han blir ignorert av sine lagkamerater ved flere anledninger. Blir tatt av tidlig.

Puig 5:
La Masia-produktet leverer et utmerket innhopp og øker tempoet på midtbanen betraktelig. Viser at han virkelig ønsker og fortjener flere minutter på banen. Kunne vært banens beste om han hadde vært flere minutter på banen.