Baskerlaget trakk til slutt det lengste strået i det som var en svært intensiv kamp.

ATHLETIC BILBAO 1 – 0 FC BARCELONA

Kampfakta
90+3′, 1-0 ved Iñaki Williams (Ibai Gómez)
Gule/røde kort:
Álvarez, Vesga, García – Athletic Bilbao
Semedo, Messi, Alba, de Jong, Piqué, Arthur – Barcelona.

Hjertesukk på San Mamés

Første omgang
Det var strengt tatt ingen overraskelse at baskerne gikk ut i et intensivt, høyt press de første minuttene. Ansu Fati er svært nære ved å score kampens første etter 7 minutter, men ballen blir blokkert på strek. Etter hvert klarer bortelaget å ta kontroll over banespillet, og Messi er flere ganger nære ved å sende den avgjørende pasningen, men Athletic-forsvarerne er gir ikke opp med det første. Ter Stegen og Barcelona spiller med svært høy risiko og ved tre anledninger er det nære ved å gå galt, men heldigvis ender ingen av balltapene med mål. Hele 4 gule kort klarer Barça å pådra seg i kampens første omgang. Lagene går til pause på stillingen 0-0 i det som var en meget begivenhetsrik omgang.
Andre omgang
Andre omgang starter der den første slapp; høy intensitet og to arbeidsvillige lag. Barcleona miste imidlertid litt av kontrollen over banespillet og hjemmelaget markerer seg mer. Kampen utvikler seg til en stillingskrig der det er Barcelona skaper det nevneverdige. Etter 70 minutter på kampuret får Griezmann en ypperlig mulighet etter en nydelig pasning av Roberto. Piqué varter opp med sesongens klareste gule kort når han holder i drakten til Williams mens han blir slept bortover gressmatten. Oss seere får nyte en majestetisk reprise i slow motion. I kampens siste ordinære spilleminutt blir Messi tredd gjennom av Arthur, men normalt så kliniske argentineren klarer ikke å omsette sjansen til mål. 3 minutter på overtid eksploderer San Mamés; ballen lempes inn i boksen og Iñaki Williams stusser ballen i lengste hjørne på nydelig vis.

Spillervurderinger

Ter Stegen 2:
Har et par svært slurvete involveringer med ball i beina, men tyskeren slipper heldigvis billig unna ved alle anledningene. Kan ikke lastes for målet, men spiller ikke noen spesielt god kamp.
Semedo 3:
Får det billigste gule kortet i manns minne innledningsvis. Tidvis delaktig fremover, men ikke like mye som i de siste kampene. Har forholdsvis god kontroll defensivt.
Piqué 3:
Geri spiller en helt god kamp. Demmer opp for mange farlige angrep, men havner i trøbbel et par ganger. Må av med en skade mot slutten av kampen.
Lenglet 4(BB):
Monsieur Lenglet spiller en meget bra kamp og er god både med og uten ball i beina. Sterk i den offensive markeringen og er god i duellspillet.
Alba 3:
Gjør en god defensiv jobb ved flere anledninger, men gjør ellers en del rart med ball. Snakker på seg et særdeles unødvendig gult kort.
De Jong 3:
Nederlenderen gjør en god jobb, men er nok ikke like involvert som han skulle ønske. Blir spilt gjennom alene med keeper og går i bakken, men dommer viser ham det gule kortet for filming.
Busquets 4:
Er heldig som slipper unna gult kort tidlig i kampen. Fortsetter den gode formen han har hatt under Setién og er trygg og konsekvent i styringen av midtbanen.
Rakitic 3:
Rakitic spiller en grei kamp og kampbildet passer kroaten forholdsvis bra. Blir tatt av til fordel for Arthur.
Roberto 3:
Spiller i en posisjon han sjelden spiller i og er relativt anonym i store deler av kampen. Kommer mer inn i kampen i den siste halvdelen av andre omgang og er uheldig som ikke får notert målgivende da Griezmann er nære ved å score 0-1.
Messi 3:
Gjør som normalt og danser seg forbi forsvarerne i rødt og hvitt ved flere anledninger. Er tydelig spillelysten og løper tidvis mer enn han har for vane å gjøre. Klarer ikke å omsette en enorm sjanse i siste ordinære spilleminutt og virker å mangle det siste lille.