Los Blancos rundspilte til tider Barcelona i det som ble det første målløse El Clásico-oppgjøret siden 2002.

Gule/røde kort:
Ivan Rakitic, Luis Suárez og Clément Lenglet – Barcelona.
Casemiro, Gareth Bale, Isco, Sergio Ramos og Daniel Carvajal – Real Madrid.
Et stort antiklimaks
Gjestene fra Madrid legger seg tidlig halvhøyt, men lar Barcelona trille ball. Sakte, men sikkert tar Los Blancos over kampen og kun en fenomenal klarering på streken fra Piqué hindrer at det blir stående 0-1 på tavlen etter rundt et kvarter spilt. Noen minutter senere har Real Madrid tatt over banespillet fullstendig og det tar nesten en halvtime før Barça endelig sin første ordentlige målsjanse; Griezmann vender opp og spiller gjennom Alba som slår den inn bak Madrid-forsvaret. Courtois er ute og avverger, Messi får returen under press, men Ramos står i veien for skuddet. Messi og co. skaper en ny sjanse noen minutter senere. Lagene går imidlertid til pause på stillingen 0-0 i en omgang der Barcelona til tider blir spilt fullstendig av banen.
Den dårlige trenden fortsetter dessverre ut i andre omgang, men ikke i like stor grad som i den første. Ingen av lagene skaper noen store sjanser før hjemmelaget endelig får til et skikkelig angrep etter timen spilt; Lenglet spiller opp de Jong på nydelig vis, sistnevnte avanserer og slipper Griezmann gjennom. Ballen ender til slutt hos Messi som dels bommer på ballen og dels blir forhindret av Ramos, slik at det ikke blir mål. Real Madrid får etter hvert noen farlige overganger. Hele Camp Nou stilner når Bale løper inn det som tilsynelatende er kampens første mål, men det dømmes offside på Mendy i forkant – heldigvis. Ingen klarer å være tungen på vektskålen og det ebber ut i et overraskende 0-0-resultat.

Spillervurderinger

Ter Stegen 3:
Starter kampen med noen utrolige igangsetninger langs bakken som passerer hele Madrids pressledd. Redder det han skal redde.
Semedo 2:
Dessverre ikke noen god kamp av portugiseren. Sliter til tider defensivt mot en aggressiv Ferland Mendy. Klarer heller ikke å markere seg offensivt og går seg ofte fast. Blir ikke overraskende tatt av ikke lenge etter sidebytte.
Piqué 4 (BB):
Redder mesterlig på streken tidlig i kampen og herjer generelt i egen boks. Klarerer de fleste av de flerfoldige innleggene fra gjestene. Leverer også noen viktige blokkeringer. Har generelt mange gode involveringer gjennom hele kampen og styrer skuten defensivt.
Lenglet 3:
Er god i duellspillet inne i egen sekstenmeter, i likhet med sin stoppermakker. Har en skikkelig skrekkpasning i starten av andre omgang, men franskmannen slipper med skrekken. Gjør til tider mye bra med ball også.
Alba 2:
Er svært aktiv fremover og får noen gavepakker i bakrom av Messi. Burde fått mer ut av muligheten før pause der han fint kunne ha scoret kampens første. Blir flere ganger altfor passiv defensivt.
Rakitic 2:
Kroaten klarer virkelig ikke å finne rytmen og overser mange klare muligheter til å snu spillet. Pådrar seg tidig et gult kort. Blir som et par et andre usynlig i store deler av andre omgang. Burde ha blitt idømt et straffespark imot da han rev ned Varane i egen sekstenmeter.
Roberto 2:
Virker ukomfortabel i indreløperrollen og sliter langs høyresiden, i likhet med Semedo. Blir fullstendig usynlig etter at han blir flyttet ned på høyrebacken. Har et par unødvendige balltap.
De Jong 3:
Den briljante nederlenderen klarer dessverre ikke å involvere seg nevneverdig i første omgang, men jobber seg virkelig inn i det i andre omgang og gjør mye bra med ball. Blir også tydelig demmet opp av Madrid-midtbanen, noe man ikke kan gi de Jong skylden for.
Messi 4:
Messi spiller ikke en av sine beste kamper i dag, men det betyr ikke at han spiller en dårlig kamp. Kapteinene er dessverre ikke like involvert som man skulle ønske. Gjør imidlertid nok til å forsvare en firer på børsen.
Suárez 1:
Sliter virkelig mot et solid Madrid-forsvar. Har – som vanlig – mange håpløse involveringer og sklir nesten flere ganger enn han har gode ballberøringer. Det er dessverre vanskelig å gi uruguayaneren noe annet enn en ener på børsen i dag.
Griezmann 2:
Virker litt ubesluttsom til tider. Har mange gode initiativ og jobber iherdig, men klarer ikke å utrette det helt store og blir usynlig i lengre perioder.

Vidal 3:
Kommer inn og gjør det han kan aller best; plage motstanderen og bryte opp spillet deres – noe han lykkes med.