Nyheten om at Messi var klar, men startet på benk gjorde at kruttet lot seg spare i denne utgaven av El Clásico.
Det var en litt tam kamp som kanskje bar preg av to lag som fortsatt ikke har funnet toppformen denne sesongen. Etter uavgjort og 1-1 betyr det at det er alt å spille om i returen på Santiago Bernabeu om 21 dager.

Førsteomgang

Starter ekstremt svakt fra Barcelonas side. Lar Real Madrid ta tak i kampen å styre spillet. Scoringen til Madrid kommer etter seks minutter, etter svakt markeringsspill av Barca, og spesielt Lenglet som virker uinteressert i å komme først på ballen. Etter scoringen kommer Barcelona seg litt mer med i kampen, og det som skapes skjer fra vår høyreside, men sliter med å skape det helt store foran mål utenom et par gode frispark, der Rakitic header det ene i tverrliggeren. Real Madrid hadde flere gode kontringsmuligheter, men også de slet med å produsere det helt store. 0-1 til Madrid til pause.

Andreomgang

Barcelona tar seg sammen og styrer store deler av omgangen. Malcom som var meget god fikk satt inn scoringen etter at Alba kom igjennom men Navas var først på ballen. Ballen gikk kun så langt som til Suárez, som skøyt i stolpen, før Malcom satte ballen, via et Madrid-ben, i mål. Messi kommer inn etter ca 60 minutter og da tar Barcelona fullstendig over. Klarer fortsatt ikke skape de helt store målsjansene, noe som gjør at det ender 1-1 i en litt tam El Clásico. Bale fikk en enorm sjanse på åpent mål, men brukte for lang tid og fikk skuddet sitt blokkert. I de siste minuttene virket det som om begge lag var fornøyde med uavgjort. Litt skuffende.

Vurderingene

Ter Stegen, 3: Kan ikke lastes for baklengsmålet, men virker ellers litt shaky bak der. Ikke like presis med pasningsfoten som vi er blitt vant til å se tyskeren, og er heldig som ikke slipper inn et mål til, da han er helt på bærtur ved en anledning. Kan takke en ubesluttsom Bale for det.
Semedo, 5: En veldig god kamp av lynvingen. Den beste i hans Barcelona-karriere? Den spilleren på banen som utførte flest driblinger med sine seks. Kun en bak det hele Madrid-laget hadde til sammen. Hadde også flest vellykkede taklinger på banen. Skapte sammen med Malcom de eneste farlighetene i førsteomgang.
Pique, 4: Kanskje litt bakpå i starten av kampen, men spiller seg godt opp etter hvert. Tar for seg i luftrommet og vinner flest dueller av spillerne i dag. Ingen fantastisk kamp, men helt greit.
Lenglet, 3: Må ta på seg det største ansvaret for 0-1 målet. Virker ufokusert og klarer ikke å markere skikkelig, selv om han ser Vazquez hele veien og har kun han å følge med på. Tar seg opp, som resten av laget, etter hvilen og vinner noen harde dueller. Det er også franskmannen som spiller ballen gjennom til Alba, som ender med scoringen til Malcom. Målet imot trekker dog ned.
Alba, 3: En litt anonym kamp av backen, om man ser bort i fra situasjonen som ender med mål. Blir litt ’ball watching’ på baklengsmålet, selv om det kanskje er lett å si fra sofakroken. Er å se på venstresiden, men sjeldent på grunn av noe som skjedde.
Rakitic, 2: Pasningsfeil og dårlige ballbehandlinger i førsteomgang. Er nære ved å score på en heading som treffer tverrliggeren, ellers en veldig svak kamp av kroaten. Tas av til fordel for Vidal etter 60 minutter.
Busquets, 3: På lik linje med Rakitic var det mye slurv i de første 45. Flere balltap som fort kunne endt med mål imot. Tar seg opp etter pausen og viser et par såledragninger som kun Busquen kan. Dessverre ender det med en litt svak prestasjon av vår pivote.
Arthur, 5 (BB): I en førsteomgang hvor vi omtrent ikke får til noe, skal vi takke for at brasilianeren er på midten. Mister ikke ballen selv om han blir sparket etter gang på gang. Spiller av press og beholder roen i laget hele kampen igjennom. En meget god kamp av Arthur, som viser akkurat hvor viktig han er for Barcelona. Styrer spillet med flest pasninger med sine 78. Har også et par stikkere som holdt på å bli farlige.
Malcom, 5: Skal det endelig løsne for Malcom?! Utrolig fortjent med scoring etter den kampen han spilte. Er sammen med Semedo de eneste som utretter noe offensivt i den første omgangen. Dribler seg forbi Marcelo på lekent vis et par ganger, og slår to veldig gode frispark som fort kunne endt med mål begge to. Jobber hardt hjemover og vinner ballen tilbake ved et par anledninger også. Går over på venstrekanten da Messi kom inn og ble litt mindre synlig. Blir byttet ut etter 76 minutter. Det var vanskelig og ikke gi Malcom banens beste i dag. Det er ganske så 50/50 mellom han og Arthur.
Coutinho, 2: Hva skal man si? Det begynner å bli veldig vanskelig å se på Coutinho slite. I førsteomgang er det absolutt ingenting som sitter. Verken touchet eller pasningene endte opp hos en i blå-rød drakt. Tok seg litt opp etter hvilen og fikk fyrt av et par skudd, som ikke ble farlige. Vondt å se på til tider.
Suárez, 2: Kampen til uruguayaneren kan summeres opp om man fikk med seg starten. Fikk ballen i bena, uten press, og skulle spille gjennom Malcom alene med keeper. Endte opp med å tråkke på ballen i stede. Ser til tider ut som at han ikke kjenner noen av lagkompisene og har null kjemi. Jobber mindre enn vi er vant til å se han gjøre også. Er til stede rundt ballen ofte, men i dag endte det med balltap etter balltap og ødela et par angrep som så ut til å bli farlige.

Messi, 4: Får 30 minutter på banen, og da tar Barcelona fullstendig over spillet. Setter fart på angrepet og vi spiller oss nærmere målsjanser enn hva vi gjorde tidligere i kampen. Prøver og prøver, men som resten ble det ikke det helt store fyrverkeriet i dag.
Vidal, 4: Også han kom inn etter 60 minutter spilt. Setter litt fart på midten med flere gode løp offensivt som åpner rom for andre. Gir alt i duellene og ga laget litt sårt trengt energi.
Aleñá, 3: Får 15 minutter på banen og kunne blitt den store helten da han kom seg til skudd. Brukte litt for lang tid til å legge ballen til rette, som gjorde at skuddet ble blokkert. Litt lite tid på å få vist seg frem, og heller ikke i sin favorittposisjon.