FC Barcelona — RCD Espanyol 4–1:
I kveld var det duket for nok et byderby da Espanyol inntok mektige Camp Nou, hvor Barcelona ventet med ønsketanker om å revansjere forrige helgs poengtap. Men selv om Barcelona tok kontrollen fort var det Espanyol som fikk den beste starten. Allerede etter ni minutter plukket Ansensio opp et horribelt pasningsforsøk av Dani Alves, og satte fart mot Barcelona-forsvaret. Motsatt kom Caicedo, og med Mascherano mer opptatt av å være støtteforsvarer enn å markere sin man fikk nevnte Caicedo en enkel jobb med å finte ut ter Stegen. En lei start forårsaket av individuelle feil av Alves og Mascherano.
Det gikk heldigvis ikke lenge før Barcelona fikk orden på regnskapet. Fire minutter senere ordnet nemlig mannen Fifa skal ha lekket som vinner av årets Ballon d’Or en utlikning. Målet skapes av en nydelig stikkpasning fra Iniesta, som Messi hadde få problemer med å sette inn.
Resten av første omgang ble en amper, og til tider styggspilt affære. Flere spillere var heldige som ikke kom i dommerens kortbok — spesielt da fra bortelaget, samt at Neymar absolutt burde hatt straffe midt i omgangen. Like før hvilen fikk Barcelona tildelt et frispark i det som egentlig så ut til å være litt for langt ut. Skjønt for verdens beste spiller blir de fleste utfordringer for små: Frisparket ble hamret så hardt i tverrliggeren at ballen spratt knallhardt opp igjen i nettaket, og Messis snuopperasjon var komplett.

Flere finesser og styggheter i andre omgang

Den andre omgangen fortsatte der den første sluttet. Kun fire minutter ut i omgangen var argentineren frempå igjen, denne gang som tilrettelegger for Piqué, med en strøken servering foran tomt mål. Espanyol sitt motsvar var mer fysikk. Få minutter senere velger nemlig bortelagets keeper å tråkke og stå på leggen til Messi, soleklart med vilje. Dessverre får ingen av dommerne med seg hendelsen og Pau får være på banen.
Som ordtaket sier; kun kjærlighet kan stoppe krig, og det var nettopp kjærlighet for spillet som ble Barcelonas svar etterhvert som omgangen utartet seg. Etter timen spilt var Messi igjen farlig frempå, men spilt igjennom på nærmest åpent mål setter Messi ballen utenfor, takket være godt press og stopperspill. Minuttene senere er det Neymar sin tur til å prøve seg på frispark, men et godt forsøk blir såvidt reddet at Pau.

Debutantene fikk spille, men ikke samtidig

Med rundt 25 minutter igjen å spille av omgangen var det klart for et etterlengtet gjensyn. Barcelona gjør et dobbeltbytte, og den tidligere akademispilleren og nyervervelsen Aleix Vidal fikk komme inn på banen for Dani Alves. Den andre debutanten Arda Turan startet kampen, men gikk av i det nevnte dobbelbyttet — for Rakitic — og dermed fikk begge nyregistreringene spille, slik som lovet før kampen.
For bortelagets kaptein ble nok de nye ansiktene for mye, for det virket helt mørkt da Perez river ned Jordi Alba nesten helt uprovosert. Med et gult kort fra før ble det en tidlig dusj. Trolig rakk Perez kun å varme opp dusjene før han fikk selskap av Diop, som snakket på seg direkte rødt etter å ha blitt terget opp av Suárez — som på sin side slipper unna situasjonen.
På slutten av kampen kom det flere kort, og Barcelona hadde flere sjanser til å få kveldens siste scoring, men et ufokusert angrep brant de fleste store sjansene. Men fire minutter før slutt finner Neymar lekekompis Messi, som frekt lobber brasilianeren igjennom, og Neymar fastsetter sluttresultatet til 4–1. Barcelona her dermed et god resultat før returoppgjøret om en uke.