De siste ukene har Barcelona levert storspill fra øverste hylle, og både Real Madrid og Roma har gått skamfulle av banen etter slakt. Baskerne som gjestet Camp Nou i aften fikk det akkurat like tungt.
Barcelona startet kampen som de så ofte gjør, med høyt press og mye ballinnehav, samt en rekke livsfarlige pasninger inn i bakrom. Allerede etter kvarteret spilt hadde hjemmelaget produsert en rekke gode sjanser, og kun en god Rulli i Sociedad-buret og en snøblind linjemann holdt liv i kampen for bortelaget.
Så etter 22 minutter kommer den forløsende scoringen, og det er Messi som regisserer angrepet med et herlig mottak og en frekk lobb i bakrom til Alves som kommer fossende nedover høyresiden før han pisker ballen inn langs bakken mot en stormende driblefant. Neymar ekspederer ballen perfekt i nærmeste kryss, og hjemmelaget leder fortjent 1–0.
De neste snaue tjue minuttene pågår på samme måte, med et hjemmelag som er fryktelig mye bedre enn de besøkende baskerne. Så etter 41 minutter smeller det igjen, og nok engang er det Alves som tilrettelegger fra høyresiden, denne gangen med en høy cross inn mot bakre enden av fem-meteren. Der dukker Suárez opp og banker ballen i motsatt side med en slags sidelengs volley. Ny vakker scoring, og helt fortjent 2–0 til pause.

Klasseforskjell selv på halv maskin

Andre omgang starter som den første, med lynraske Barca-bein som flytter ballen altfor fort for svimle gjester. Slik blir det etterslengere og kort av, og Eusebios menn ser ofte ut som rekvisitter eller i beste fall statister.
Etter 53 minutter spilt punkterer Neymar kampen med sin andre scoring for kampen, og stillingen er 3–0. Nok et innlegg slås lavt inn bak Sociedads forsvarsrekke, denne gangen fra (for kvelden meget god) Mathieu på venstresiden, og Barca-spillerne står i kø for å sette ballen i nota.
Barca fortsetter å rundspille gjestene, og frustrasjonen brer seg blant de hvitstripede. Flere stygge etterslenger og kyniske trøyerivinger hjelper lite på resultatet, men dommeren får i hvert fall viftet litt med kortstokken.

Messi utrolig nær scoring, men…

Selv om Messi virker å bry seg mer om at laget presterer og å tilrettelegge for sine kompiser, er han likevel særdeles nærme å tegne seg på scoringslisten selv, ved flere anledninger. Tre skudd som til sammen stryker ca 20cm utenfor Rullis stolper gir dessverre for Argentineren ingen gjeldende utelling, men likevel en ny stor kamp av den lille magikeren.
Det siste kvarteret handler vel så mye om å beholde ballen og ikke risikere slitasje og skader for hjemmelaget, som for bortelaget å begrense tapet. Dermed faller temperaturen i kampen, og selv med enkelte finesser fra hjemmelaget, blir det lite fres i målprotokollen. Metallet får derimot kjørt seg mot slutten når Messi fyrer av, men det ville seg ikke i kveld for en uheldig Leo, eller?
Joda, jommen sa jeg smør. Minuttet på overtid, etter over ti minutters laginnsats for å få Messi på scoringslisten, lykkes endelig katalanerne. Neymar får driblet seg fri nok engang på venstresiden, og spiller uegoistisk på tvers til en helt åpen Messi som triller inn 4–0, punktum finale. Vakker fotball av hjemmelaget, og fortjent scoring til en av banens giganter.