Før kampen lå FC Barcelona på 27 poeng, og Real Madrid på 24 – det var tid for sesongens første el clásico.

Neymar og Suárez åpnet ballet

Kampen begynte med at hjemmelaget presset høyt i begynnelsen av kampen, uten at det ble skapt noe. I det sjette minuttet kom kampens første ordentlige sjanse fra Neymar, men skuddet hans gikk utenfor. Noen minutter senere kom Real Madrids første sjanse; Ronaldo gikk inn fra siden, etter å ha kommet seg forbi Mascherano, men Bravo klarerte ballen. Deretter kom kampens første mål etter bare elleve minutter. Luis Suárez scorte klinisk etter at Sergi Roberto fortsatte sin fantastiske høstform med en vakker assist som åpnet hele Real Madrid-forsvaret.
Cirka ti minutter før pause satt Neymar inn 2-0. Målet lignet litt på 1-0-målet, men denne gangen var det Iniesta som dro seg inn mot Madrid-forsvaret, og tredde ballen til Neymar. Skuddet til brasilianeren gikk under armen til Keylor Navas og Barcelona økte ledelsen. Etter målet gikk ballen som kampen hadde gått; Barcelona trillet rundt som de ville og Real Madrid presset så godt de kunne, men omgangen ble blåst av med 2-0 til bortelaget.

Andre omgang

Andre omgang startet med et revitalisert Real Madrid. Marcelo gikk med ballen i sekstenmeteren, men skuddet hans endte utenfor. Noen minutter senere kom hjemmelaget til enda en sjanse fra James Rodríguez som fyrte av fra distanse. Heldigvis var Claudio Bravo våken. Store deler av sjansene til Real Madrid hittil i kampen hadde kommet fra langskudd og slik fortsatte det. Deretter viste Don Andrés hvorfor han kalles Don Andrés. Iniesta sender ballen inn mot Neymar som er inne i boksen, brassen flikker tilbake til Iniesta som skyter beinhardt i krysset. 3-0 til Barcelona etter å ha spilt 53 minutter.

Suárez én mot én, og Bravo holder nullen

Messi ble byttet inn og Barcelona fortsatte med sitt dominerende spill. Messi brukte ikke lang tid på å gjøre seg bemerket, da argentineren var svært delaktig i kampens fjerde mål. Luis Suárez satt nemlig sitt andre for kvelden etter fantastisk forarbeid av Messi og Alba. Så nesten rett etter det fjerde målet forlot Iniesta banen for Munir, som også mottokk applaus fra en del Madrid-supportere. I rundt det 80. minutt sovnet Barcelona-forsvaret og Benzema skøyt inn i boksen, men Bravo gjorde enda en god redning. De siste minuttene ble preget av chilenerens fantastiske keeperprestasjoner. Isco klarte å bli utvist etter å ha lagt Neymar i bakken og de hvitkledde ble buet kraftig ut av publikum da FC Barcelona tok en meget god borteseier.