(FC BARCELONA – AS ROMA 3-0): Hjemmelaget styrte alt i sin egen festforestilling, og vant enkelt årets Trofeo Joan Gamper.

MSN fyrer opp angrepet

Barça dominerte sesongoppkjøringens aller siste kamp, hvor MSN, i deres første kamp sammen siden finalen i Berlin, og resten av laget vartet opp med festfotball til publikums store begeistring,
Barça gikk hardt ut mot Roma, og trykket på for en tidlig scoring. Både Messi, Neymar, Rafinha og Rakitic var nære innen det hadde gått 20 minutter, men det manglet fortsatt noe på marginene.
Det første målet kom likevel tidlig nok, etter en rålekker langpasning fra Leo Messi, halvveis i omgangen, som duppet ned til Mathieu på løp inn bak Romas forsvarsfirer.
Franskmannen sendte ballen fint inn i feltet på én-touch, hvor måltyven Neymar ventet på servering. Finalehelten fra Berlin lurte vekk Szczęsny i mottaket, og kunne dermed enkelt trille ballen inn i det tomme buret.
Mindre lekkert var ikke Barças andre mål, som kom ut av flott kombinasjonsspill inne i Roma-boksen. Messi fikk æren av å avslutte med en presis markkryper til venstre for den polske målvakten, etter at Suaréz, Dani Alves og Neymar hadde gjort forarbeidet i mesterklasse.

Rakett fra Rakitic

Etter 60 minutter gjorde Luis Enrique seks bytter, og tilførte en ny giv i Barça-laget, som fortsatte å presse på. Spesielt interessert i å vise seg frem var Pedro Rodríguez, som med taktfaste tilrop fra hjemmepublikummet, yppet seg med hurtige ballføringer inne i straffefeltet.
Kampens tredje mål kom imidlertid fra distanse, etter at Ivan Rakitic dro frem sin kroatiske høyreslegge. Med yttersiden av vristen hamret 27-åringen ballen inn i det lengste hjørnet — helt utagbart for De Sanctis i mål. En rakett av en praktscoring fra midtbanespilleren.
Ti minutter senere syntes det dessverre som om Jordi Alba pådro seg en strekk på baksiden av høyrelåret, og måtte følgelig avbryte kampen.
Pedro, Munir og Rakitic forsøkte alle å legge på til 4-0, men De Sanctis og litt presisjonsmangel sto i veien for nettkjenninger, samtidig som tempoet gradvis dalte i takt med sluttminuttene.

Supercup-finalen neste

Barça leverte en god forestilling på Camp Nou, selv om Roma nok ligger et stykke bak formmessig i sesongoppkjøringen. Katalanerne ser likevel ut til å være i rute for sesongens første tellende kamp; Supercup-finalen mot Sevilla i Georgia om en knapp uke.
FUTBOL CLUB BARCELONA – ASSOCIAZIONE SPORTIVA ROMA 3-0 (2-0)
1-0: Neymar, 26 min.
2-0: Messi, 41 min.
3-0: Rakitic, 66 min.
Barça: Ter Stegen (Bravo, 60) – Dani Alves (S. Roberto, 60), Bartra, Vermaelen (Jordi Alba, 45, Halilovic, 76), Mathieu (Pedro, 60) – Mascherano (Sergio, 60), Rakitic, Rafinha (Piqué, 60) – Messi (Iniesta, 60), Neymar (Sandro, 60) og Suárez (Munir, 60).
Roma: Szczesny (De Sanctis, 46) – Florenzi (Maicon, 46), Yanga Mapou (Paredes, 71), Castán (Manolas, 46), Torosidis (Cole, 65) – Keita (De Rossi, 65), Nainggolan (Romagnoli, 71), Pjanic (Ucan, 65) – Gervinho (Ljajic, 65) (Ibarbo, 90+1), Iago Falque (Totti, 65) og Destro (Iturbe, 46, Sanabria, 90+1).