Barça åpner hjemme og får belgisk motstand i sin første kamp i Champions League

Første Champions League kamp på 12 år

Før kampen som skal innlede årets europeiske sesong møtte Oriol Romeu pressen. Katalaneren har klart å få et fotfeste i startelleveren til Xavi – mange vil si et fortjent også. Han vil med spilletid i tirsdagens kamp returnere til fotballeuropas aller største scene, tolv år etter at han debuterte i turneringen Chelsea.
«Det har regnet mye. Fotball svinger mye og en vet aldri hvor den kan ta deg» sa Romeu om sin uventede retur til Champions League-fotball.

Troppen er mindre sammenlignet med rivalene

Under pressekonferansen dannet Romeu et bilde av en spillertropp i harmoni og god stemning. Selv om det hersker særlig god optimisme var han også klar på at spillertroppen er slankere enn en del av konkurrentene om tittelen, og at skadesituasjonen vil avgjøre en del for om Barça skal kunne hevde seg.

– Troppen er liten sammenlignet med andre lag, men det er slik at vi har spillere som kan tilpasse seg andre posisjoner. Hvis skadene uteblir så er laget veldig godt og vi har mange variasjoner for hvordan vi kan spille forskjellige kamper og scenarioer.

Xavi: – Førsteplassen er det klare målet

I sin del av pressekonferansen repeterte «Míster» Xavi flere ganger at målet er klart; – Aller først skal vi gå videre som vinner av gruppen, så snakkes vi igjen. Xavi var optimistisk på sjansene fremover, og kommenterte at hvis laget kan holde nivået som mot Real Betis, vil det gi sjanser for å konkurrere i Europa.

Royal Antwerp FC

RAFC er den eldste klubben i Belgisk liga og har kallenavnet «The Great Old».
I 2022/2023 sesongen endte de på tredje plass i den ordinære sesongen. I Belgisk liga er det derimot finalerunder for de fire beste lagene, og her tok altså laget fra Antwerpen seieren i sluttrundene og derfor mestertittelen. Dette var Royal Antwerp sin første tittel siden 1957, og klubbens femte totalt. I Europa var klubben tapende finalist i Cupvinnercupen 1993, der de tapte mot Parma FC.

FC Barcelona får besøk av en gammel kjenning i Mark Van Bommel. Nederlenderen var å se i klubben i sesongen 2005-2006 og startet finalekampen mot Arsenal i Champions League 2006. Av andre kjente navn kan man nevne kaptein Toby Alderwereld og spissen Vincent Jansen som begge spilte flere sesonger i Premier League. En joker for RAFC i årets sesong kan også bli Arthur Vermeeren, en svært talentfull midtbanespiller som kun er 18 år.

Jansen ble lagets toppscorer i fjor med 18 mål. Keeper Jean Butez holdt nullen i 20 kamper.

Forventet lagoppstilling

Vil Xavi gå for samme lagoppstilling som mot Betis, eller vil spillere med så langt lite spilletid få sjansen i det som skal være en behagelig hjemmekamp? Spillere som Iñigo Martínez, Marcos Alonso og Rapinha kan fort få sjansen i denne. Vil Gundogan være tilbake fra start og hvem må i så fall vike?

Blir det disse som starter?
Ter Stegen; Cancelo, Koundé, Christensen, Balde; Gavi, Oriol Romeu, De Jong; Ferran, Lewandowski og J. Felix.

Hva tror du? Bli med å diskutere kampen på Blaugranas’ Discord-server!