Gjennom sommeren har spekulasjonene vært store, forventningene høye og etter en god pre-season har Ansu Fati begynt å vise litt hva som ligger i han etter et lengre skadeopphold.

Nå står klubben uten enda en venstreving, da Ansu Fati har dratt på lån til kystbyen Brighton. Mye tydet på at han skulle bli en storbygutt og spille sine faste hjemmekamper på den råeste stadion London har å by på, men rett før papirene ble signert som Fabrizio meldte på Twitter, kom meldingen om at Brighton hadde lagt inn en låneforespørsel. Noen få timer senere var det klart; Ansu Fati skal prøve seg et år i Premier League for formlaget fra fjorårets sesong, nemlig Brighton. Brighton-trener Roberto De Zerbi har vært nøkkelen for at låneavtalen har gått så fort i boks.

Ryktene sier at Brighton vil betale mesteparten av lønnen til Fati. Hvor mye lønnen Brighton dekker er bare spekulasjoner. Det er ingen kjøps-klausul i kontrakten, som vil si at han mest sannsynlig kommer tilbake til Barcelona om ikke klubben velger å selge.

Ansu Fati hadde for Barcelona forrige sesong 51 kamper totalt, for det meste innhopp da han «bare» hadde 1824 minutter på banen i alle kamper. Totalt endte han på 10 mål og 4 assists.