Sergio Busquets har offentliggjort at han ikke fortsetter i Barcelona etter denne sesongen. Det vil virkelig være slutten på en epoke da samtlige spillere som startet Champions League-finalen i 2011 på Wembley mot Manchester United da ikke lenger spiller for klubben.

Ingen over, ingen ved siden av. Det er ikke slik historien kommer til å huske han, men Sergio Busquets har uten tvil gjort seg fortjent til en slik beskrivelse av seg selv. En særs undervurdert spiller som på sitt beste var totalt uspillbar. Mannen som fra han var en junior utplasserte Yaya Touré og Javier Mascherano til ut av klubben og bak til forsvarsrekken henholdsvis, forså å ha stålkontroll på midtbanen i nesten to tiår.

Tidligere landslagssjef for Spania har som vi alle vet sagt følgende: Ser du kampen ser du ikke Busquets, ser du Busquets ser du hele kampen. Det kan høres litt klisjé ut i dag, men mannen som førte Spania til to EM-gull og ett VM-gull med nettopp blekkspruten ved styrespakene vet uten tvil hva han snakket om i sin tid.

Ingen andre enn Lionel Messi kom med følgende ord i går: «på banen er du 5, men som person og spiller er du en 10-er». Det kan man si seg meget enig i spør du meg. Takk for alt, kaptein Serigo Busquets. Vi håper du får en fortreffelig opplevelse når du løfter liga-trofeét senere denne sesongen. Det er tross alt tradisjon for Barcelona-kapteiner å gå ut som mestere!

Hva er ditt favorittminne av Sergio Busquets i Barcelona-drakt? Del i kommentarfeltet!