Den katalanske klubben er ikke fri for alle kontroverser ennå. Barcelona må kanskje kvitte seg med Gavi og Pedri.

Dersom de nyeste lekkede interne dokumentene fra det spanske fotballforbundet er troverdige, skal FC Barcelona måtte kvitte seg med de unge stjernespillerne Gavi og Pedri når sommervinduet åpnes. Årsaken skal være stor misnøye blant det administrerende rådet i forbundet. De liker ikke at Barcelona har to verdensklassespillere som spiller for det spanske landslaget og som briljerer. Gavi og Pedri er begge regnet som to av de største talentene i verden og begge har blitt rangert meget høyt over listen over verdens beste unge fotballspillere de siste årene.

Konsensus blant de høye herrer i forbundet er at Barcelona må kvitte seg med spillerne før klubben begynner å dominere i Europa igjen. Dette blir sett på som et uakseptabelt utfall i følge kildene. Flere av direktørene måtte i terapi når Barcelona vant trippelen i 2015.

Tilhengere av erkerivalen Real Madrid

Visepresident i forbundet, Ernesto Malverde, administrerende økonomiansvarlig Luis Dinero og president Javier Tebas har alle til forskjellige tider vært observert på Santiago Bernabeu og har alle før eller siden erklært sin støtte til hovedstadsklubben i hvitt. Hvordan såkalte upartiske og nøytrale figurer i spansk fotball har hatt tillatelse til dette er fortsatt et mysterium.

FC Barcelonas president, Joan Laporta, har enn så lenge ikke kommentert saken utfyllende, men har sagt:

– De har innflytelsen og økonomien til å påvirke spansk fotball slik de vil gjennom regelmessig korrupsjon som alle andre store organer i fotballen, men de er likevel redde for spillerne våre? Det tenker jeg sier sitt.

Presidenten ble så observert smilende mens han gikk inn i en eksklusiv bil med høy musikk og sigarrøyk veltende ut.