Ole Gunnar Solskjærs menn gikk ut i hundre, men det var ikke nok mot en utenomjordisk argentiner. Endelig er Barça i semfinalen igjen!

Første omgang

Omgangen starter i et heseblesende tempo når Rashford blir spilt gjennom på mål etter drøye halvminuttet. Ett minutt senere kommer engelskmennene på et nytt livsfarlig angrep, men touchet til McTominay blir for dårlig. Det er tydelig at Barcelona-spillerne kjenner nervene som følge av stundens alvor, og at de fryktløse United-spillerne har fått beskjed av Solskjær om å være offensive. Etter 10 minutter peker den tyske kampleder på krittmerket etter at Rakitic blir tatt av Fred, men dommeren endrer sin oppfatning etter å ha sett situasjonen på VAR-skjermen.
Men etter kvarteret skjer det som har skjedd så mange ganger før: La Pulga tar ansvar og snapper opp ballen, slår luke på en United-spiller, setter full pinne og bare limer den i hjørnet til høyre for De Gea. Inmessionante! 1-0. Man rekker så vidt å fylle chipsskålen før argentineren er på ferde igjen. Messi snapper enda en ball og setter full fart mot de rosa forsvarerne, klemmer til med høyresleggen og banens nest beste keeper fomler ballen slik at den triller inn i Camp Nou-nettet. 2-0! Kampen roer seg etter målene, og Barcelona er fornøyd med å ta vare på ballen mens United jager.
Omgangen avsluttes med et deilig angrep der Messi drar av en par motstandere i Messi-stil, før han slipper gjennom Alba som kommer i en voldsom fart. Sistnevnte spiller den knallhardt på tvers til motsatt back, men skuddet til Roberto finner utrolig nok ikke veien til nettmaskene.

Andre omgang

I kampens andre omgang er det vertene som tar initiativet fra start. Det er tydelig at luften har gått ut av United-ballongen og engelskmennene har nok med å forsvare seg mot en leken Messi. Det tar ordentlig fyr på Camp Nou når Coutinho får utløp for oppsamlet frustrasjon og dunker ballen forbi en sjanseløs De Gea! 3-0. Barcelona fortsetter å trille ball i hatt med United. Magisk øyeblikk under flomlysene på Camp Nou når publikum jubler etter Ajax-scoring i Torino. Kampen ebber ut, og Barcelona tar seg endelig til semifinalen igjen i Europas gjeveste klubbturnering!

Vurderingene

ter Stegen 5:
Den sympatiske tyskeren er som vanlig bombesikker i sin håndtering av langskudd etc. Er også solid i distribusjonen bakfra. Leverer en fantastisk en-hånds-redning på tampen og får dermed med seg nok en clean sheet mot United.
Roberto 4:
For kjørt seg i starten mot et offensivt United, men kommer seg inn i seg etterhvert. Bidrar med flere gode løp fremover og er med på å skape ubalanse hos engelskmennene. Ufattelig at spanjolen ikke får med seg ett mål etter at han sklir ballen i et tilsynelatende åpent mål like før pause, men De Gea redder fabelaktig.
Piqué 5:
El Presidente får kjørt seg de første minuttene sammen med sin kollega, men kjemper seg inn i det og fremstår som bunnsolide mot et tamt United-angrep. Den høyreiste stopperen fortsetter sin eminente form og vil bli viktig fremover dersom drømmen om Champions League-troféet skal bli en realitet. Blir akkurat vippet opp på femmeren.
Lenglet 4:
Monsieur Lenglet leverer en god kamp, men blir i likhet med resten av forsvaret satt på prøve de første minuttene. God og viktig klarering når Martial sender et farlig innlegg langs bakken et par minutter før pause. Franskmannen er kald og rolig i de linjebrytende pasningene, noe vi alle er blitt vant til. Oppe og snuser på femmeren.
Alba 5:
Har mye å gjøre defensivt innledningsvis grunnet Rashford, og slår oppgitt ut med armene allerede etter minuttet når han er misfornøyd med det defensive arbeidet. Kommer inn i det raskt og skaper mye farlig nedover venstreflanken. Noterer seg også for en assist og leverer gjennomgående en solid kamp.
Rakitic 4:
Kroaten jobber utrettelig og er solid i gjenvinningene. Blir korrekt idømt straffe initielt, men den tyske dommer Felix Brych ombestemmer seg etter å ha sett situasjonen i reprise.
Busquets 5:
Etter en grusom kamp på Old Trafford forrige uke, leverer blekkspruten en meget god kamp på Camp Nou. Må unngå gult for å ikke måtte sone i første semifinale, og klarer det fint. Styrer spillet kontrollert fra dypet. Kombinerer fint med Rakitic og Arthur gjennom store deler av kampen.
Arthur 5:
Spiller en meget god kamp. Setter nok hjertet i halsen når han sklir på midtbanen etter snaue ti minutter, men brasilianeren slipper unna med skrekken. Er som vanlig gjennomgående god på å sirkulere ballen i riktig tempo. Det er vanskelig å begripe at Arthur ikke engang har én sesong i Europa på baken. Femmeren er sterk.
Messi 6 (BB):
Hvem sa at den lille magikeren ikke kunne gjøre det mot engelsk motstand? Forhåpentligvis må de siste som fortsatt klamrer seg til denne håpløse påstanden, endelig se lyset. Tar ansvar når Barcelona-spillerne sliter og ser nervøse ut. Dunker inn 1-0 etter et deilig løp som inkluderte en frekk luke på Fred, og 2-0 kommer etter litt hell, men man skaper sin egen flaks, sies det. Skal også sies at argentineren løper utrettelig, og det er ingen tvil om at han ønsker sitt femte Champions League-trofé.
Suárez 4:
Jobber hardt, El Pistolero, men får ikke ting helt til å stemme og fomler vekk en del baller. God til å skape noe ut av vanskelige oppspill. Hadde nok ønsket seg et mål mot sine gamle erkefiender, i likhet med Coutinho. Har generelt vanskelige arbeidsforhold mot et frustrert United-forsvar. Prøver seg på en råfrekk chip på De Gea utenfor sekstenmeteren, men ballen sniker seg over tverrliggeren.
Coutinho 5:
Den lille brasilianeren er lysten på å vise seg mot sine gamle erkefiender. Kombinerer fint med Alba og Arthur ved flere anledninger. Nydelig løp etter snaue 50 minutter, men klarer ikke å uttelling for det. Vanskelig å ikke reise seg fra sofaen når teknikeren hamrer den i krysset fra 25 meter i ekte Coutinho-stil. Feirer symbolsk og kryptisk med å holde seg for ørene mens han lukker øynene.

Innbyttere:

Semedo 4:
Kommer inn når kampen er punktert og er derfor vanskelig å vurdere en lynraske portugiseren. Bidrar med et fint løp helt på tampen.