Midtbanespilleren ble utvist i den viktige kampen mot Kroatia.
Både Kroatia og Kamerun burde vunnet kveldens kamp for å ha en sjanse for videre avansement. Dessverre for Kamerun raknet ‘løvene’ helt. Fem minutter før pause fikk Alex Song direkte rødt etter å ha slått Mario Mandzukić. Da hadde allerede Ivica Olić gitt Kroatia ledelse.
Nysignerte Ivan Rakitić gjorde en god kamp for Kroatia, med flere gode involveringer. Han hadde mulighet til å pynte på resultatet like før slutt, men en frekk chip gikk utenfor mål. Kampens store spiller var kantspilleren Perisić som hadde målgivende på Kroatias første mål, før han selv satt inn 2-0. Mario Mandzukić viste seg også frem med to mål, og kampen endte 4-0.
Dermed har Rakitić og Kroatia fremdeles mulighet til å gå videre i mesterskapet, men da må de slå Mexico i siste kamp. Kamerun og Alex Song — spesielt Song — blir sendt hjem i skam. De møter forøvrig vertsnasjon Brasil i siste kamp, og Brasil har alle tiders mulighet til å bli gruppeviner mot et demotivert Kamerun.
P.S. Rakitić fikk oppmerksomhet etter kampen da han byttet både drakt og shorts.