(FC Barcelona-Villarreal: 3-0) Barcelona måtte vinne mot Villarreal for å holde følge med serieleder Real Madrid. Det klarte de – og vel så det.
Barcelona har kontroll fra start, men er tidvis mer upresise enn man er vant til å se de blå og vinrøde. Et par av spillerne tar i overkant dristige valg i stedet for å gjøre det enkelt. En kan vise til Claudio Bravo sin halv-kontrollerte finte kun meter fra mål, der Roberto Soldado er farlig nærme å stjele ballen fra Barca-målvakten.

Aréola forhindrer selvmål

Hjemmelaget er nær ved å gå opp i ledelsen etter spilte tyve minutter, når Villarreals Mario sparker ballen mot eget mål i et iherdig forsøk på å klarere. Keeper Alphonse Aréola er oppmerksom og redder Villarreal fra selvmål. Like etterpå viser Neymar og Andrés Iniesta teknikk i verdensklasse og leker seg gjennom Villarrealforsvaret i velkjent klikk-klakk-stil, men scoringen uteblir.
Barcelona gjør alt riktig når halve laget stormer i kontring etter en glipp av Villarreal. Selv Gerard Piqué og Jérémy Mathieu blir med på moroa, og sistnevnte får sjansen foran mål etter godt forarbeid av lagkameratene. Men her stopper det, og stillingen er fremdeles 0-0 på Camp Nou.

Villarreal med førsteomgangens største sjanse

Like før dommeren blåser av omgangen får Villarreal kampens største sjanse. Samu Castillejo setter fart mot mål og får hjelp av en håpløs avklaring av Jordi Alba. Mens Barcas venstreback blir liggende nede på gresset, er Castillejo nærmest alene med keeper like utenfor femmeteren. Heldigvis for hjemmelaget rydder Bravo og Mathieu opp, og Barcelona kan gå til pause uten baklengsmål.
Kort oppsummert gjør Barca en ok første omgang, men uten å produsere de helt store sjansene. Villarreal viser stor respekt for Neymar og Luis Suárez som i ethvert angrep har minst tre gulkledde hengende på seg. Kanskje ikke så rart ettersom duoen har scoret de siste 14 målene til Barcelona.

Ingen tvil om hvem som styrer etter pause

Andreomgang starter med en gigantisk mulighet til Barcelona. Neymar slår et godt innlegg inn til Munir El Haddadi som ikke når helt opp i luften, men som til gjengjeld skaper en desto større sjanse for Alves som kommer på bakerste. Nummer seks bør definitivt score ettersom han får ballen servert like foran mål, men får ikke kontroll på lærkula denne gangen. Villarrealfansen kan dermed puste lettet ut – enn så lenge.
Så endelig. Endelig kommer det etterlengtede 1-0-målet, og med hvem andre enn Barcelonas brasilianske måltyv. Likevel er det Sergio Busquets som skal få æren for hjemmelagets scoring. Han slår en perle av en pasning, knallhard og målrettet, gjennom Villarreals maktesløse forsvarsfirer. Neymar er der og plasserer ballen sikkert i mål.

Suárez med straffemål

I det 63.minutt er Barcelona svært nære å gå opp til en tomålsledelse når Iniesta får en eventyrlig mulighet. Suárez hopper over en godt slått pasning fra Roberto på høyrekanten, men dessverre, for en ellers strålende Iniesta, er ikke avslutningen god nok.
Sesongens kanskje mest soleklare straffe kommer like før spilte 70 minutter. Munir blir rett og slett klippet ned av Jaume Costa innenfor sekstenmeteren og dommeren er ikke i tvil. På straffemerket står Luis Suárez klar. I Lionel Messis skadefravær har nummer ni virkelig tatt ansvar, noe han forsetter med som straffetaker. Suárez klinker ballen nede i venstre hjørne, og står dermed med 13 mål totalt denne sesongen.

Når fotball blir kunst

Og så – kampens desiderte høydepunkt. Rundens desiderte høydepunkt. Neymars 3-0-scoring som kommer til å være på alle fotballfans’ lepper denne kvelden. Det han gjør i det 85.minutt må sies å være ren, skjær kunst. Neymar setter fart, sentrer til Suárez som umiddelbart får kontroll og løfter ballen inn igjen til brasilianeren. Han demper ballen på låret, vipper ballen opp og over Costa som ikke har sjanse til å henge med. Før ballen rekker å treffe bakken klinker han til. Aréola står maktesløs og ser ballen suse i nettet bak ham. Neymars 11.mål i årets La Liga er også hans vakreste.
I andreomgang er det aldri noen tvil om hvem som styrer kampen. Hjemmelaget spiller svært underholdende fotball og spillere som Iniesta og Busquets briljerer på midtbanen. Alt stemmer, med unntak av et par himmelhøye, ukontrollerte skudd fra Roberto, og det er virkelig gøy å se Barca som leker seg på Camp Nou.