(SSC Napoli – FC Barcelona 1-0): Barça gikk på sesongoppkjøringens første tap da de møtte Napoli i Genève.
Selv om italienerne skapte veldig lite i kampen, skulle de likevel stikke av med seieren etter et mål av Džemaili.

På godt og vondt

Debutanten Claudio Bravo kom i fokus allerede i innledningen av kampen, da han viste nettopp hvorfor Barça har hentet ham til klubben. Chileneren vartet opp med en feberredning etter tretten minutter, da Hamšík fikk avslutte et innlegg på hodet. Bravo strakk seg så lang han var, og slo forsøket mesterlig ut bak dødlinjen.
Like pertentlig var han dessverre ikke da det gjensto ti minutter av kampen. Den nye målmannen var slurvete på et utspill, og ballen endte opp hos Džemaili, som fyrte av et langskudd fra omkring 25 meter. Lærkula touchet riktignok innom Sergi Roberto, men Bravo burde likevel ha fanget forsøket som i stedet endte opp i mål. En lei tabbe for 31-åringen, som ellers fungerte bra som bakerste mann i Sveits, og neppe blir klandret av Luis Enrique for tapet.
Barça kom til flere farligheter på siste tredjedel, og hadde muligheter til å ta ledelsen tidligere i kampen, men det ville seg ikke mot Napoli som nok er nærmere ligaformen enn hva katalanerne er.
For øvrig spilte Ivan Rakitić en god kamp på midtbanen, samtidig som innbytter Gerard Deulofeu viste gode takter fremover på banen, da unggutten kom innpå i andreomgang.

Kampfakta

Barça XI: BravoMontoya, Piqué (Edgar Ié, 60 min.), Bartra (Bagnack, 75 min.), Alba (Grimaldo, 60 min.) – Rakitić (Halilović, 60 min.), Busquets (Samper, 60 min.), Iniesta (S.Roberto, 60 min.) – Munir (Sandro, 60 min.), Rafinha (Deulofeu, 75 min.) og Pedro (Adama, 75 min.).
1-0: Džemaili (78 min.)