Både Neymar, Pedro og Aritz Aduriz kjemper om å bli toppscorer i årets Copa del Rey.
Om bare noen timer braker det løs på Camp Nou for årets finale i den spanske cupen og i den anledning får vi ikke bare se hvem som stikker av med det gjeve trofeet, men også hvem som stikker av som mestscorende spiller i turneringen.

Ikke en finalist som leder toppscorerlisten

Foreløpig er det Liverpoolspiller Iago Aspas, som er på lån i Sevilla, som troner øverst på toppscorerlista med sine sju mål. Rett bak følger Barças, Neymar med seks mål, mens Pedro og Athletics, Aduriz står med fem hver. Førsteplassen til Aspas henger dog i en litt tynn tråd med tanke på at det må scores mål for å kåre en vinner, med mindre det blir straffesparkkonkurranse, da teller ikke målene med i kampen om toppscorertittelen.

Neymars mål i cupen

Å vinne toppscorertittelen er en velfortjent bragd for en spiller som har vist seg å være ikke bare god, men avgjørende i turneringen. Neymar har seks mål på fem kamper, der alle målene har kommet mot Elche, Atlético Madrid og Villarreal.
I den første kampen av 8-delsfinalen scorte Neymar to da Barça slo Elche 5-0 sammenlagt. Dette er de eneste målene Neymar har scort på hjemmebane i årets Copa del Rey. Hans andre fire mål kom i begge borteoppgjørene mot Atlético i kvartfinalen og Villarreal i semifinalen.
Skal Neymar klare å bli toppscorer må han dog se opp for Athletic Bilbaos Aritz Aduriz, som står med fem mål, ett mindre enn brassen og to mindre enn Aspas. Med 26 mål i alle turneringer denne sesongen har Aduriz vist seg fra sin beste side, og kommer naturligvis til å være ivrig etter å hente trofeet med hjem til Baskerland og løvene fra Bilbao.

Pedro kun to mål unna 100

En annen spanjol som kan vise seg å snappe til seg toppscorertittelen er kanarifuglen Pedro. Med fire mål mot Huesca — ett borte og tre på Camp Nou — pluss et mål mot Elche, ligger han likt med Aduriz med fem mål. Pedro trenger altså en dobbel på lørdag skal han sikre seg årets Pichichi i cupen. Skulle han klare det, vil det også bli hans 99. og 100. mål for Barcelona på 316 kamper. Han står med 58 mål på 203 ligakamper, 17 mål på 37 kamper i den spanske cupen, 15 mål på 60 kamper i Champions League, 2 mål på 9 kamper i den spanske supercupen, 1 mål på 2 kamper i den europeiske supercupen og 2 mål på 4 kamper i VM for klubblag.