Pep Guardiola snakket med pressen angående tirsdagens andre oppjør i Champions League-semifinalen.
Bayerns oppgave på Camp Nou ble kanskje tøffere enn forventet, og endte med at de måtte dra slukørret hjem til München med intet annet enn 0-3 i baklomma, som et vanskelig utgangspunkt før returkampen på hjemmebane. Bayern-trener Guardiola er naturligvis klar over fordelen og selvtilliten Barça har med seg inn til oppgjøret, men stoler på kvaliteten og potensiale i spillerne sine:

— Vi må bare spille vårt spill og ikke klage over resultatet etter den første kampen.

Her er noen av høydepunktene fra Guardiolas pressekonferanse.

— Vi er under med tre mål mot et av de beste lagene i Europa de siste 15 årene, men vi må forsøke.
— Vi må angripe mer enn vi gjorde i Barcelona. Vi må kontrollere kampen.

Ikke bare må kampen kontrolleres, men Guardiola var også tydelig på at forsvaret i større grad må henge med på — blant annet — Barças kontringer, enn sist kamp.

— Vi er nødt til å forsvare oss godt også. Med de angriperne de har, er det potensiell kontring i vente hver gang de vinner ballen.
— Jeg er trener, jeg er en realist, men jeg har aldri sagt at vi ikke har sjans. Vi må spille med både hjertet og hodet.

— Alle vet hvor god Messi er

Også den tyske midtbanespilleren Thomas Müller, og den brasilianske høyrebacken Rafinha, hadde sitt å si om oppgjøret.

— Vi er alle gira på å snu dette. Vi vil bare komme igang med kampen. I fotball er alt mulig og vi har i teorien en plan som nå skal praktiseres, men vi vet det ikke blir lett.
— Vi har hatt mange skadede spillere, men også gode erstattere for dem. Blant annet de som spilte da vi snudde oppgjøret mot Porto.
— Både Lewandowski og jeg ser etter direkte veier til mål. Vi forstår hverandre veldig godt.

— Vi spilte godt på Camp Nou (mesteparten av tiden), vi må huske på det. Vi vet godt at vi er sterke på vår stadion og med vår fans.
— Alle vet hvor god Messi er. Vi må prøve å hindre han i å score, problemet er bare at hvilken som helst Barça-spiller kan straffe deg.
— Det er manageren som bestemmer taktikken. Om vi spiller med tre eller fire forsvarspillere spiller ingen rolle for min del.