Barças største stjerne, Lionel Messi, stilte opp på pressekonferanse i forkant av dagens storkamp mot Bayern.
180 journalister, 35 TV-kameraer og 20 fotografer, var tilstede under Messis pressekonferanse før oppgjøret mot Bayern. Alle var naturlig nok nysgjerrig på hva argentineren hadde å si om den viktige kampen, som naturlig nok blir spesiell for angriperen.
Ikke bare er det et heftig oppgjør, rent sportslig, men at tidligere Barcelonamanager Pep Guardiola returnerer til Camp Nou er noe som måtte skje før eller siden, men nå er altså dagen endelig her, proppfull av spenning. Messi er selvsagt en av mange som har stor respekt for sin tidligere sjef og hadde følgende å si om forholdet dere imellom:

— Guardiola kjenner oss veldig godt og vi var heldige som fikk vinne mange titler under hans ledelse. Han er den typen som analyserer hver minste detalj, så han vil vite alt om de Barcelonaspillerne som ikke var her da han var manager. Vi har ikke holdt kontakten jevnlig etter han dro, men vårt forhold var naturligvis sterkt da han var i Barça.

Med Guardiola som lærer har Messi lært mye som elev, og den lille magikeren tror supporterne vil gjøre stas på Peps hjemkomst til Camp Nou. På spørsmål om hva forskjellen på Pep og Enrique er, ville ikke Leo sammenligne de to.

— Jeg prøver å ha med meg alt jeg har lært fra dag én som fotballspiller. Det jeg oppnådde sammen med Guardiola var fantastisk. Jeg lærte og vokste mye som fotballspiller, og jeg vil fortsatt lære mer om fotball.
— Jeg forventer at supporterne jubler for Pep fordi han har vunnet alt som kan vinnes da han var manager her.
— Jeg liker ikke å sammenligne trenere. Alle har sin egen stil og selvfølgelig forventer man forandringer når en manager drar og en ny kommer. Både Enrique og Pep prøver å stå nær spillerne og skape herlig samhold i gruppen.

Det er ingen hemmelighet at Messi ikke var helt seg selv forrige sesong. Dette er han også klar over selv, men føler alt fungerer bedre i år.

— Det var en vanskelig sesong for meg, på grunn av alt som skjedde på og av banen. Jeg var en del skadet og klarte ikke å komme tilbake så raskt som jeg ønsket. Dette året er helt annerledes, jeg føler meg veldig bra.
— Jeg vet ikke om vi er inne i en spesiell periode eller ikke, men det går mot slutten av sesongen og den er viktig fordi vi kan vinne titler, og vi kjemper om alle tre. Forrige sesong vant vi ingenting, så vi har lyst til å vinne viktige trofeer nå.
— Enrique har gitt meg friheten til å bevege meg fritt som jeg vil i angrep.

Bayern München.

Det som utvilsomt er Barcelonas mest ydmykende resultat fra de siste sesongene er nettopp tapene mot Bayern fra 2012/2013-sesongen. Et nederlag som satt langt inne for spillere og fans, men Messi påstår det er andre tider nå.

— Vi er i semifinalene mot et sterkt Bayern-lag. Vi liker ikke måten vi tapte mot dem sist, men lagene er annerledes nå og det vil denne kampen også bli.

Lagkameratene i Barça.

Den beryktede trioen MSN bøtter inn mål for Barcelona og ser ut til å bli denne sesongens nøkkel til suksess. Messi bekrefter at forholder deres imellom er godt, noe som åpenbart kommer til uttrykk på banen. Lagkamerat og keeper ter Stegen står som kjent bare i cupene, og vil møte sine gamle rivaler fra tyskland i kveld. Han er en spiller Lionel har latt seg imponere av.

— Manageren har valgt å dele kampene mellom keeperne på denne måten. Ter Stegen overrasket meg fra dag én, for han har et storslagent talent. Vi er heldige som har to strålende keepere i laget.
— Når man spiller med spillere som Luis Suárez og Neymar — spillere av deres kaliber — tror jeg ikke det er vanskelig å komme godt overens. Vi har et gunstig forhold til hverandre både på og av banen, og det fungerer veldig bra.