Med en mildt sagt overbevisende seier, følger sterke prestasjoner. Her er dagens vurderinger.

Vurderingene

Bravo (7): Får ikke så lite å gjøre som man kanskje skulle tro da Córdoba ypper med et par gunstige sjanser i førsteomgang. Forsøkene ble bare keepermat for Bravo som fremstod som trygg frem til dommer blåste til pause. Får ikke stort mer å gjøre i andreomgang, men har en strålende redning på en ellers kjedelig dag på jobb.
Alves (9): Alves er flittig med fremover og noterer seg for to flotte assist etter perfekte innlegg. Blir parkert av Bebé defensivt ved en anledning og etterlater seg store rom defensivt som bidro til Córdobas trusler tidlig i kampen, dette er Alves’ eneste svakhet i dag, uten at dette skal ligge på Danis kappe alene. Men brasilianeren spiller en fantastisk kamp og kunne fort notert seg for enda en målgivende allerede etter 5 minutters spill, men Neymar klarte ikke å presse avslutningen ned. Ser ut til å være i kjempe-form før oppgjøret mot Bayern.
Piqué (8): Får ikke mye å bryne seg på i førsteomgang med unntak av noen småfarlige Córdoba-sjanser der han og makker Mascherano ikke henger helt med. Bortsett fra dette er det trygt og godt i forsvaret hos Barcelona. Scorer også en fin heading i andreomgang.
Mascherano (7): I likhet med sin stopperkollega blir det en relativt rolig dag på jobben for Javier. Har i tillegg noen gode pasninger fremover.
Alba (7): Duracellkaninen jobber hardt som vanlig og er overalt på venstreflanken. Valgene når det kommer til innlegg er varierende og ikke spesielt gode, men likevel spiller Alba godt.
Rakitic (5): En svært dårlig førsteomgang av den hårfagre kroaten. Har mange slurvete og upressede feil og virker som om han ikke henger med i en tempofattig førsteomgang, men gjør opp for seg og senker Barcelonas skuldre med dagens første scoring. Løper som vanlig mye og starter andreomgang ved å være tredje-sist på Messis hodescoring og tar seg generelt sett opp etter førsteomgang, samtidig som han har assist på cornermålet til Piqué. Blir byttet ut i det 69. minutt.
Busquets (9): Blekkspruten fra Badia spiller godt, strør pasninger og har de typiske gjenvinningene vi er vant til. Han har den evnen til å være på rett sted til rett tid. Får ikke spilt en særlig mye bedre kamp en dette.
Iniesta (8): Noterer seg for sin første assist denne sesongen i liga-sammenheng og spiller godt gjennom hele kampen. Bortsett fra den målgivende pasningen stikker han seg ikke nevneverdig frem, men alt i alt en finspilt kamp av don Andrés.
Messi (9 BB): Starter førsteomgang tamt uten å gjøre særlig ut av seg, men tar seg fort opp og har noen flotte pasninger og initiativ, pluss et fantastisk dribleraid som nesten endte med scoring. Har en nydelig assist på målet til Rakitic og scorer selv med et flott hodestøt. Får muligheten på nytt på indentisk vis, men makter ikke å få ballen på mål. Strør nydelig pasninger rundt seg hele kampen og scorer sitt andre for dagen, 40. for sesongen etter en liten tupp fra fem meter, og skal ha honnør for å droppes hat-tricket ved å gi Neymar straffen på 7-0-målet. Til tross for Suárez’ hat-trick er magiske Lionel i storform til Bayern-kampen og hakket foran uruguyaneren i dag. Banens beste.
Suárez (9): Scorer sin første hat-trick i Barcelona-drakt i denne kampen. Den første rett før pause etter krempasning fra Iniesta, den andre rett etter pause etter et fint innlegg av Alves og den tredje etter at ballen tilfeldigvis havner hos uruguyaneren som lett setter inn 8-0(!) Har i tillegg en assist på Messis andre mål og spiller en tvers gjennom strålende kamp. Veldig nære banens beste i dag.
Neymar (7): Spiller en god kamp Neymar, men spiller — som vi har sett ved et par andre anledninger — en lite effektiv kamp. Det er ikke det at han ikke får nok sjanser, men valgene han tar, pluss en porsjon uflaks, resulterer i en svak kamp til tross for relativt gode prestasjoner. Får et straffemål av Messi, og med det er nok en kamp der MSN-trioen scorer et faktum. Fikk forhåpentligvis et boost selvtillit av straffescoringen inn mot Bayern-kampen.

Innbyttere

Xavi (7): Kommer innpå og styrer kampen på vanlig Xavi-vis. Kontrollen og pasningene er på plass og noterer seg for en målgivende pasning til Suárez på 8-0-målet. Et godt innhopp av kapteinen.
Mathieu (6): Har ikke mye å gjøre etter han kom inn for Mascherano. Får en halvtimes spill, men ikke noe å bryne seg på.
Pedro (7): Godt innhopp av kanarifuglen. Spiller 20 gode minutter og kunne scort et mål, men slipper videre til Suárez som førte til Messis andre mål.