En seier kommer aldri av seg selv, spesielt i den intensive perioden vi nå er inne i. Her er noe av hovedgrunnene til at det ble seier mot Valencia.
Spillerne ser ut til å være i storform både individuelt og kollektivt idet sesongen nærmer seg slutten. Det er nå det gjelder å holde motet oppe, smøre seg med tolmodighet og nyte smerten av det slitet som gjenstår om man skal bli belønnet med et trofé eller to når siste spark på ballen er unnagjort. Her er det en viktig bidragsyter som leder oss til første punkt som var avgjørende for lørdagens seier. Fansen.

1. Glimrende oppmøte

I forkant av Valencia-kampen uttalte Enrique seg om viktigheten av den tolvte mann. Han etterlyste tilskuere på Camp Nou som skaper leven og gir laget den motivasjonen og støtten de trenger når bena blir slitne og hodene trøtte.
Effekten av Enriques proklamasjon var bemerkelsesverdig da hele 92.915 tilskuere møtte opp, fylte Camp Nou og heiet Barça frem til en 2-0 seier. Dette var sesongens andre høyeste tilskuertall, kun slått av El Clásico da 98.760 culés så Barça seire 2–1 over Real Madrid.

2. Luis Suárez

Valencias forsvar har vært svært verdifullt for laget denne sesongen ettersom de statistisk sett er det nest beste forsvaret i La Liga. Stopperduoen Mustafi og Otamendi har nærmest vært en murvegg å støte på for de fleste angripere. Likevel tok det kun 54 sekunder for Suárez å finne nettmaskene, med god hjelp fra Messi. Målet førte — naturlig nok — til ledelse, men også en god dose selvtillit tidlig i kampen.

3. Claudio Bravo

Chileneren spilte en viktig rolle, om ikke hovedrollen i kampen, og ble blant annet kåret til banens beste av oss i Blaugrana for sine matchvinner-redninger. Dette ved å redde Dani Parejos straffe etter ni minutter, og senere hindre scoring igjen da Rodrigo kom farlig nære utligning. Bravo demonstrerte nok en gang hvorfor nettopp han er favoritt til å stikke av med Zamora-trofeet denne sesongen.

4. Lionel Messi

Det er vanskelig å komme utenom argentineren som sniker til seg enorme rekorder og statistikker kamp etter kamp, virker det som. Denne gangen endte det hele med at Leo puttet sitt 400. offisielle mål for Barcelonas førstelag. Mannen er fortsatt 27 år gammel. Med sin briljante teknikk og utrolige evne til å lese spille og finne løsninger, ble Messi på ny en av de mest dominerende figurene utpå gresset med en scoring og en målgivende. Det finnes hundrevis av gode fotballspillere, men denne mannen er den eneste av sitt slag.

5. Dybde i stallen

Luis Enrique har gjennom sesongen rotert flittig og godt på stallen for å holde alle spillerne formsterke og i god kondisjon til tross for at sesongen har vart lenge. Dette kan vise seg å ha vært et godt sjakktrekk av Enrique. Bare denne uken har 18 spillere vært i aksjon mot henholdsvis Paris Saint-Germain og Valencia, pluss at stallen innehar få skader. En viktig faktor som kan vise seg å være trofé-avgjørende om noen uker.