En fantastisk fotballkamp endte med bismak for Barça, da Sevilla kjempet seg til 2–2 på Ramón Sánchez Pizjuán
Det var tre livsviktige poeng som stod på spill for begge lag før kampstart. For Barça sin del stod det om å bevare forspranget med fire poeng ned til Real Madrid, og sakte men sikkert klatre oppover mot seriegull. Sevilla lå kun ett poeng bak Valencia på fjerdeplass før kampstar — nå med en kamp mer spilt — og var naturligvis ivrige etter å sikre seg mulighet til å spille i Champions League neste sesong. Med det hadde begge lag mye å spille for, noe som ble synlig gjennom hele kampen, med trøkk fra ende til annen.
Jordi Alba og Busquets var igjen tilgjengelige etter hendholdsvis skade og suspensjon, begge hoppet rett inn i startoppstillingen til kampen.

God start

Stemningen blant fansen var forrykende ved kampstart, kampen startet også godt for Barça som tidlig gikk ut og presset på for å skape sjanser mot Sevillas bastante forsvar. Det skulle vise seg å gi tidlig uttelling. For i det 15. minutt skulle Messi skyte hull på byllen med en fin skrudd avslutning i bakerste, à la scoringen mot Almería sist kamp. Neymar som startet kampen meget godt med gode dribleraid, pasninger og innvolveringer, stod for den målgivende pasningen.
Flere mål skulle det bli utover, i begge ender, men først ut var Barcelona ved Neymar etter en halvtimes spill. Da Suárez ble felt rett utenfor straffefeltet meldte Neymar seg på som frisparktaker og fikk innvilget ønske, noe ingen med blårødt hjerte i etterkant synes var en dum idé. For brasilianeren satte kula langt oppe ved vinkelen til stor glede for de tilreisede Barcelona-supporterne og til komfortabel ledelse på 2–0.
Etter scoringen kjempet Sevilla seg mer inn i kampen, noe som raskt skulle lønne seg, da en redusering kom kun sju minutter etter Neymars frisparkperle. Èver Banega banket ballen i mål på vakkert vis fra omlag 20 meter. Claudio Bravo er på ballen, men ikke nok til å holde ballen unna nettet, og med det står det 1-2 på resultattavla til pause.

Underholdningen fortsetter etter hvilen

Som om ikke førsteomgang var god nok, går begge lag ut på matta med sult i blikket og et øye for mål. Kampen bølger frem om tilbake og Mathieu, som er i storform for tiden, vartet til og med opp med et brasseforsøk etter en corner. Til tross for sjansene kommer det ingen mål, men underholdningsverdien er skyhøy. Det er sånn fotball skal være.
I det 73. minutt ble Neymar byttet ut for veteran Xavi som etter en praktfull kamp, tydelig var misfornøyd med byttet. En vurdering Enrique skulle svi for. Intensjonen bak byttet var naturlig nok å roe ned kampen og sikre seier, men da så Sevilla sin mulighet til å trykke på mot en utligning og nok en kamp uten hjemmetap. Dette sørget Kevin Gameiro for etter innlegget fra Aleix Vidal etter et godt Sevilla-angrep.
Dermed hadde Sevilla snudd 0–2 til 2–2, og Enrique tok helomvending taktisk i form av et offensivt bytte da Pedro kom inn for Iniesta. Men tiden ble for liten, stillingen ble 2–2 og Barcelona-spillerne måtte gå i dusjen med kun ett poeng. Med Real Madrids seier mot Eibar tidligere på dagen, ble Barcelonas ledelse i ligaen redusert til to poeng. Med det lever spenningen i ligaen i aller beste velgående for nøytrale supportere, men for oss culés begynner det å bli nesten litt for spennende.