Barcelona og corner er ikke to ord som oftest har stått sterkt sammen. På et tidspunkt ville supportere lukket øynene før laget måtte forsvare seg på corner, frem til Luis Enrique sin ankomst.
Helt tilbake til Pep Guardiola sin storhetstid har laget slitt med å takle situasjonen defensive cornere. Det var kanskje ikke så rart heller, da laget ikke hadde noen nevneverdige høye spillere. Gjennom de siste tre trenere har vi hatt spillere som Jordi Alba, Pedro, Iniesta, Xavi, Messi og Dani Alves som skulle hjelpe midtstopperne å klarere ballen. Ofte endte dette med mål imot etter komplett kaos i forsvar. Med Pep Guardiola hadde laget et soneforsvar og med Tito og Tata et mikset system, ingen direkte godkjent taktikk.
Dette så nemlig vår nye trener som et stort problem, da vi allerede tidlig i sesongen slapp inn mål mot PSG og Real Madrid i hodedueller etter motstanderen fikk corner. Noe måtte gjøres, men hva? Trening og taktisk analyse.

Defensivt arbeid hjelper offensivt arbeid

Juan Carlos Unzué (bildet) fikk i oppgave å la laget jobbe med defensive cornere på trening, noe de har gjort til gangs det siste halv året. Effekten har man allerede fått smake på for det har nemlig gått tre og en halv måned siden laget sist slapp inn mål på corner.
Revolusjonen i forsvar har også ført til at et lag sammenlignet med små pusekatter på offensive dødballer nå også scorer hyppigere enn før (laget gikk faktisk 100 cornere på rad uten å score på et tidspunkt). Fem mål på de siste 2 månedene er en stor forvandling fra tidligere.
Spillerne har heller ikke blitt særlig lengre på strømpelesten, så hva har egentlig forvandlet seg? Juan Carlos Unzué, som nevnt tidligere, jobber daglig med å lese motstanderens bevegelser både på offensive og defensive dødballer. Han jobber tett med Luis Enrique for å implementere dette til spillerne og fortelle de hvordan de skal bevege seg under disse situasjonene og finne fordeler som laget kan utnytte.