Et knivskarpt Barcelona imponerte med fotball ulik det vi tidligere har sett denne sesongen.
Kun elleve dager ut i det nye året, møttes Barcelona og hovedstadslaget Atlético til en spennende, fartsfylt og underholdende fotballkamp. En viktig og vanskelig kamp, der spenningen var tilstede i aller høyeste grad. Med tanke på de turbulente tidene i klubben, var dette også en vital kamp for Luis Enriques fremtid i klubben.
Atlético, som nettopp kom fra en 2-0 seier over erkerival Real Madrid i Copa del Rey, virket meget sterke før kampstart, og hadde neppe tenkt å gi Barça noen form for spillerom søndag kveld.

Messi hedres og ett minutts stillhet

Før kampstart mottok Messi prisen som beviset på at han nå er La Ligas mestscorende spiller gjennom tidene, til stående applaus på Camp Nou. Et lite minutt ble også satt av for å minnes ofrene i terror-tragedien i Paris som dessverre fant sted tidligere i uken.

Neymar sender Camp Nou til himmels

Barcelona og Enrique har høstet en del kritikk for hvordan sesongen har sett ut så langt, og at fotballen som blir spilt ikke er like konsekvent som den bør være i en så stor klubb som Barcelona. I denne kampen derimot ser omstendighetene helt annerledes ut. Barça angriper fra første stund, i kjent stil og skaffer seg et par tidlige sjanser – noe som skulle gi tidlig uttelling. For kun etter drøyt 12 minutter får Messi ballen inne i Atléticos sekstenmeter. Han drar av Godín på vakkert vis før han dytter ballen videre til Suárez. Uruguyaneren får en dårlig touch, men ballen spretter videre til en helt ledig Neymar på bakerste, som kaster seg frem og tupper inn 1-0. Camp Nou eksploderer.
Fra dette punktet av skulle også temperaturen på kampen eksplodere. Kun minutter senere kommer Neymar på skuddhold, men blir taklet av Giménez som med et tappert forsøk prøver å blokkere Neymars skudd, men kommer det lille tiendelet for sent inn, og dermed takler Neymar til blods ved ankelen. Det ser lenge stygt ut, men etter en titt på såret drar Neymar på seg den blodige sokken og spiller videre.
Flere lignende situasjoner med sutring fra spillerne, og fokus på å skaffe dommerens sympati oppstår, fremfor å spille fotball og underholde tilskuerne. Forståelig med tanke på kampsituasjonen, men dog forferdelig unødvendig.

Suárez dobler ledelsen og Atlético får straffe

Temperaturen blir straks lavere etter en drøy halvtime da Messi bestemmer seg for å sette fart, og når den lille argentineren med perfekt timing til Suárez som enkelt setter 2-0 for hjemmelaget. Reprisen av målet viser at Messi dessverre fikk litt for mye hjelp av sin høyre arm på medtaket før forarbeidet til scoringen, som altså burde blitt annullert for hands. Et lite skår i gleden for et Barça som kunne gå til pause med en komfortabel tomålsledelse.
Andre omgang startet derimot relativt rolig. Noe som ikke skulle mye til med tanke på hvor eksentrisk første omgang var, helt til det 55. minutt da Jesús Gámez gikk ned i feltet etter en puslete takling av Messi. Dommeren pekte likevel på straffemerket, og dermed fikk Mandzukic sjansen fra krittmerket. Kroaten gjorde ingen feil og banket ballen midt i mål, 2-1 og det ble stille i fjøset på Camp Nou.
Ikke lenge etter chippet Messi ballen igjennom til Rakitic, som ble for kort i hodeduellen mot Giménez som fosset inn i duellen. Unggutten vant riktignok ballen, men gikk meget hardt i duellen, og var ikke langt unna å plante en albue i fjeset på Rakitic. Dette til protester fra Barcelona-spillerne som nå syntes det var merkelig at lista for straffespark plutselig hadde hevet seg. Med dette ble Suárez belønnet med et gult kort for klagene mot avgjørelsen.

Messi sikret seier før Rafinha og Pedro kom inn

Det måtte nesten bare skje. Han var toneavgjørende hele kvelden, og det er lenge siden Messi har sett så fokusert og skarp ut som i kveld. Barcelona spilte seg fint frem da Suárez mottok ballen på venstrekanten, superspissen løftet blikket og fant Messi på motsatt side av boksen. Pasningen var presis, Messi fikk hjelp av Rakitic på en overlapp, og etter et lite veggspill mellom de to endte ballen til slutt – med litt flaks – hos Messi, som satte spikeren i kista.
Rett etter målet ble Rakitic erstattet av Rafinha. Pedro kom også inn til fordel for Suárez.
Og med det endte kampen til glede for oss culés 3-1 til Barça, etter en enorm fotballkamp. Gleden er ekte og følelsesmessig sterk når man ser målscorerne Messi, Suárez og Neymar klemme hverandre og feire i etterkant av målet. For en trio å ha på topp!