Real Sociedad 1 – 0 FC Barcelona: En ligarunde hvor vi virkelig kunne ta igjen Real Madrid, som selv tapte mot Valencia, ble rotet bort med noen forvirrende trekk fra hovedtreneren til FC Barcelona.
Real Sociedad scoret tidlig etter selvmål fra Jordi Alba og FC Barcelona klarte aldri å ta igjen ledelsen.

Spillervurderinger

Claudio Bravo (4): Årets første kamp for Bravo startet ikke akkurat slik han hadde tenkt, da han var nødt til å plukke ballen ut av nettet etter et og et halvt minutt. Kan ikke klandres for målet imot, men var svak i flere perioder av spillet med mange feil. Reddet riktignok godt på skuddet fra Canales men ser vi bort fra det lite trygt spill resterende sjanser.
Montoya (4): Var lite med fremover denne kampen og følte seg ikke helt trygg da han først tok turen. Var sterkere når Enrique gikk over til tre mann i forsvar og styrket det defensive mot angrepene til Real Sociedad.
Mathieu (3): Veldig svak kamp av franskmannen, da han i bunn og grunn skulle vært sendt av banen etter 60 minutters spill. Fikk et O.K gult kort i førsteomgang hvor han var nødt til å takle men etter dette kortet var han på ettersleng i nesten hver situasjon. Juleskinka ser ut til å ha smakt godt denne jula for Mathieu.
Mascherano (6 BB): Vår sterkeste spiller i både førsteomgang og andreomgang. Er ivrig og på i mange situasjoner, og gir laget en trygghet i forsvar gjennom hele kampen. Godkjent.
Jordi Alba(4): Var en viktig brikke i det offensive angrepet til Barcelona, men det blir med planen. Hadde mange mislykkede innlegg og slet veldig på venstresiden. Er veldig uheldig i førsteomgang der han header ballen i eget nett. Skribent føler dog at hvis ikke Alba hadde vært der så ville det blitt mål fra spilleren som kom i 100 bak spanjolen.
Xavi (5): Var god til å holde på ballen og sendte de riktige pasningene når laget skulle beholde ballen i laget, men stygt få av de offensive bidragene endte i noe godt positivt. En Rakitic ville kanskje vært et bedre valg på Anoeta?
Busquets(4): Mistet ballen alt for ofte og virket ikke trygg med ballen i bena. Ofte dårlig plassert i flere situasjoner som kunne endt farligere enn de gjorde.
Iniesta(5): Skuffet stort i førsteomgang men tar seg opp når han fikk flere å spille ball med. Gode kombinasjoner med Neymar og Messi men det ble dessverre med kombinasjonene.
Munir (2): Usynlig stort sett hele førsteomgang. Byttes med Messi etter 45 minutter.
Suárez (4): Såååå nære å sette ballen i mål ved slutten av kampen men somlet det til mot keeperen. Ellers var han frekt frempå med godt spill sammen med Messi. Trekkes grundig ned i karakter etter en svak førsteomgang.
Pedro (3): Pedros’ aften ble kanskje ikke som han selv hadde forventet. Ingen store sjanser og blir tidlig i andreomgang byttet ut til fordel for Neymar.
Innbyttere
Neymar (5): Løfter kampen flere hakk sammen med Messi, nært på å kunne sette ballen i mål men blir hindret av motstanderen. Så kanskje litt sliten ut etter lite trening i julen.
Messi (6): Andre omgang startet rolig for argentineren men etter Neymar sin ankomst ble det fyr og flamme. Gode pasninger fremover og styrte Barcelona mot en uavgjort, men Anoetas heksgryte sto imot verdens beste fotballspiller og hans lagkamerater.
Dani Alves (4): Byttes for en svak Mathieu og var ikke mye synlig de minuttene han fikk. Frekt innlegg etter 80 minutter som kunne endt i scoring, men det ble bare nesten for brasilianeren – som med resten av laget.