En god forestilling skapte storseier i årets siste kamp
Det var et Córdoba-lag som tydelig er et par hakk under katalanerne som gjestet Camp Nou, lørdag ettermiddag. En god dog litt tam forestilling, skapte likevel femmålsfest i Barcelona.

Spillervurderinger

Claudio Bravo (5): Har som vanlig ikke mye å gjøre i første omgang, og ei heller i andre. Er trygg på tilbakespillene og har generelt sett en rolig dag på jobb.
Montoya (5): Henger godt med både fremover og bakover. Får aldri til noe spesielt godt, men spiller jevnt og trutt gjennom hele kampen. Det er godt å se Montoya tilbake på back.
Piqué(6): Starter ikke kampen spesielt godt, er sein og tung i steget, og lager en del unødvendige frispark. I andre omgang derimot ser vi en helt annen spiller, hever spillet sitt et par hakk og topper det hele med en flott scoring etter et godt hodestøt, som nå kan dra hjem til Shakira og feire jul på waka-waka-vis med god samvittighet.
Mascherano (7): Tar ansvar og har mange gode taklinger bak. Med sin kaptein-aktige holdning og arbeid rydder argentineren opp i så og si alt i første omgang, etter en svak oppvisning av sin makker. Har i tillegg gode pasninger fremover og viser en fin ro. Er ei den kampen med mest å gjøre.
Jordi Alba(5): Løper mye og er oppe og nede på venstrekanten i ett kjør. Kommer til mange innleggs-situasjoner, men får dessverre ikke mye hjelp inne i boksen. Henger godt med, men viser ved et par anledninger at styrken ikke nødvendigvis er noe lynbacken innehar.
Rakitic (7): Varter opp med en fantastisk målgivende til Pedro på starten av kampen, til og med fra venstrefoten(!). Fikk nesten en drømmescoring i andre omgang i tillegg, etter et lynnedslag av et skudd som smalt i stolpen. Treffer med det meste av pasninger og spiller godt til han blir byttet ut i det 65. minutt til fordel for Xavi.
Busquets(6): Spiller trygt og godt som vi er vant til å se. Blir dog litt for usynlig og setter ikke det preget på matchen man kanskje håper på. Men alt i alt, en god kamp av blekkspruten fra Badia.
Iniesta(6): Iniesta er i lekehumør om dagen, det liker vi. Men får ikke det helt store til i dag, som vi ofte forventer av illusjonisten. Er trygg og god med ballen og har noen lekre detaljer. Blir byttet ut for Rafinha.
Messi (6): Spiller ikke en spesielt god kamp, men klarer likevel å karre med seg to mål. Ja, selvfølgelig er det en god prestasjon å score to mål uansett situasjon, men på grunn av utallige balltap, latskp og en dårlig holdning i dagens kamp, trekker det mye ned for karakteren. Man må kunne forvente en bedre prestasjon av en spiller, hvis en skal kalles for verdens beste.
Suárez (6): Uruguyaneren fikk et etterlengtet mål i ligaen og vender bort spillere lett som en plett. Jobber godt, prøver hardt og fikk også sin belønning i form av et mål.
Pedro (7 BB): Starter kampen ved å sende ballen i mål på vakkert vis etter krempasningen fra Rakitic. Jobber hardt og mye som alltid og får også utrettet en god del, selv om det helt store uteblir. Har en assist på Suárez sitt mål, og en vilje og moral på plass over resten av laget.
Innbyttere
Xavi (5): Kommer innpå og spiller på det trygge og jevne, på typisk Xavi-vis. Får ikke utrettet stort på den tiden han får, men rekker å assistere Piqué på 4-0 målet.
Rafinha: For lite spilletid.