Det endte o-o i Madrid takket være et tafatt Barcelona som beklageligvis ikke har noen andre enn seg selv og skylde
Barcelona gjestet Getafe borte på Coliseum Alfonso Pérez i Madrid til den 15. runden av La Liga. En type kamp man som Barça-supporter forventer seier, alt annet ville være skuffende. Neymar hadde gått på en smell og var desverre utelukket før kampen. Humørsprederen Dani Alves spilte forøvrig sin 200. liga kamp da han fikk starte.
På en humpete fotballbane der spillere sklir og ballen spretter der den skal rulle, lignet det mer på sirkus enn fotballkamp de første minutene av kampen. Spillemessig var det også langt ifra noe fyrverkeri, med et passivt Barcelona og en dommer som ikke liker fysisk kontakt og nok er litt for glad i fløyten sin.

To straffesituasjoner

Etter ti minutters spill hadde Barcelona – som forventet – mest ballbesittelse med 83%, uten at det gav noe som helst uttelling for sjanseskapingen. Og værre skulle det bli da det gikk ytterlige ti minutter før noe som helst nevneverdig skjedde i kampen. Barcelona ikledd de oransje draktene, spilte seg inn i Getafes 16-meter og like før Messi mottok en pasning falt en Getafe-spiller over ballen og stoppet ballen med hånden. Kun sekunder senere skjer noe av det samme i motsatt banehalvdel da Lafita kom til et innlegg nede ved Getafes venstrekant. Ballen treffer Alves’ hånd på veien, men ei straffe denne gangen heller.
Det skulle imidlertidig ta vel en halvtime før kampens første skudd på mål skulle komme, og det var ikke positivt for gjestene. Lafita som spilte rykende godt for Getafe i første omgang dro seg inn fra venstrekanten, forbi Alves og fyrte av et skudd på kanten av Barças 16-meter. Hadde det da ikke vært for vår sisteskanse Bravo i buret, kunne dette blitt et riktig flott mål av Lafita, men Bravo hadde andre planer og vartet opp med et tigersprang av en redning. En viktig inngripen for at Barcelona ikke skulle få en vanskelig oppgave med å hente seg opp fra å ligge under. Noe som fort kunne blitt vanskelig oppgave sett med førsteomgangs øyne.

Messi med stangskudd

Seks minutter ute i andre omgang fikk Messi en sjanse til å sende Barcelona i føringen etter et frispark fra rundt 20 meter. Skuddet fra argentineren smalt dessverre i tverrliggeren bak en sjanseløs Vicente Guaita. Etter en times tid begynner dog kampen å ta seg opp. Begge lag får inn flere skudd og sjanser, og man kan lukte at et mål nærmer seg. I tillegg kommer Iniesta inn for Rakitic etter 65 minutter. I underkant av et kvarters spill igjen kom også Munir innpå til fordel for Pedro. Også Adriano ble byttet inn for Alves noen minutter senere, da sistnevnte så ut til å ha noe ubehag i benet.
Til tross for viljen var rett og slett ikke kvaliteten på plass, og dermed endte det 0-0 i en sjansefattig, tafatt og relativt kjedelig kamp, borte mot Getafe, som nå har gitt sine naboer i Madrid en tidlig julegave ved å stjele poeng fra Barcelona i kveld.