Sergio Busquets ble matchvinner i en fantastisk kamp av det sjeldne slaget i Valencia.
Etter to knallsterke seire der Sevilla ble knust 5-1 hjemme i ligaen, og APOEL 4-0 borte i Champions League, stod et skarpt Valencia for tur. Vi har nå kommet til den 13. ligarunden og Barcelona ligger på andre plass på tabellen med 28 poeng, mens Valencia på fjerde med 24 poeng. Tidligere i helgen vant erkerival Real Madrid 2-1 borte mot Málaga, og det er derfor viktig med tre poeng for å ikke havne for langt bak fjorårets seriemestere, som har 33 poeng i ligaen.

Suárez med tidlig sjanse

Det var Valencias Rodrigo som fikk inn det første skuddet på mål da brasilianeren dro seg inn fra venstrekanten og fyrte av. Skuddet var dog keepermat for Bravo. Kun noen minutter senere skulle gjestene også få sin første sjanse da Neymar mottok en lang ball inne i 16-meteren. Brassen la fint igjen til Suárez som nå endelig hadde en super sjanse til å sette sitt første ligamål for Barça, men Diego Alves var lynkjapt nede og avverget en stor sjanse som mulig burde blitt bedre utnyttet fra uruguyaneren.
Fra dette punktet av i kampen, økte tempoet mer og mer, og sjansene svaiet mellom lagene. Det virket som om begge var fast bestemt på å ta ledelsen. Fantastisk underholdende.
Lagene gikk til pause etter en god kontringsmulighet til Valencia. André Gomes klarte ikke sette ballen i mål etter å ha rundet Bravo på venstrekanten, da vinkelen ble for spiss. Med det fikk Barcelona et lite skremmerskudd imot seg før de gikk inn i garderoben.

Valencia hardt ut i andre omgang

At Barcelona har en betydelig svakhet i form av duellstyrke er det ingen tvil om. Det er også hjemmelaget klar over, og kjører på med innlegg og cornere de første minuttene. Barça utnytter ikke overgangsmulighetene til det fulle, men kommer likevel til noen små-sjanser, samt en meget stor da Otamendi og Mustafi, sammen med keeper Diego Alves rotet bort ballen i Valencia-forsvaret, noe som Suárez luktet og nesten fikk satt ballen i mål. Dessverre for oss culés var den tidligere Liverpool angriperen i ubalanse og satte ballen i nettveggen.
Da 68 minutter hadde gått skjønte Luis Enrique at noe måtte gjøres, dermed ble Mathieu byttet ut til fordel for Rakitic. Et offensivt bytte.
Det skulle vise seg å få umiddelbar virkning. Suárez ble spilt fri av Alves, førstnevnte satt ballen i mål på ekte måltyv-vis. Men til forargelse ble situasjonen blåst av for offside, og igjen måtte uruguyaneren se seg nødt til å vente med sitt første ligamål. Produsenten viser dog reprisen av offsiden opptil flere ganger i etterkant, og man får følelsen av at Suárez er nærmere og nærmere på linje med forsvaret for hver gang.

Intens avslutning

Plutselig kommer det inn et innlegg på Negredo som i utgangspunktet er passet på av Piqué, men stopperen sklir og dermed får den høyreiste spanjolen prikke inn en avslutning mot mål, men Bravo opptrer som supermann i buret og avverger en stor mulighet. Der burde det nesten vært 1-0 Valencia. I skyggen av denne sjansen, skaffet Barcelona seg et billig frispark der Messi ikke klarte å overliste muren. Samtidig blir Xavi og Suárez byttet ut til fordel for Rafinha og Pedro.
Med kun fem minutter igjen av ordinær tid er det fortsatt ingen som har gitt opp håpet på seier. Spørsmålet er nå, hvem vil bli helten?

Sergio Busquets ut av intet

Etter tre cornere i det 91. 92. og 93. minutt, fikk Messi ballen på høyrekanten av Valencias boks. Med en presis chip, legger han inn til Neymar som header fra to meter, men Diego Alves er der og redder. Han må imidlertidig gi retur, og der står blekkspruten fra Badia, Sergio Busquets, og smeller ballen i mål. Gledesscenene er så ekte og følelseladde at hvis man strekker frem hånda, vil man kjenne atmosfæren gli gjennom fingrene. Etter en heltemodig kamp av Valencia, er det selvfølgelig bittert for hjemmesupporterne å tape på overtid. Så bittert at en supporter kaster en flaske i hodet på Messi under feiringen av målet.
Med det ender det 0-1 på Estadio Mestalla etter en utrolig kamp. Hvilket lag som hadde overtaket bølget frem og tilbake under samtlige minutter, og spesielt godt er det jo for oss culés når det bikker i vårt favør.