Barcelona jakter poeng og Messi kan ta historisk scoringsrekord i La Liga.
Etter to strake tap mot Real Madrid og Celta Vigo, har Barcelona blitt dyttet ned til fjerdeplass på tabellen med 22 poeng, like mange som Sevilla. Et poeng opp finner vi både Atlético Madrid og Valencia, mens på topp ruver Real Madrid med 24 poeng. Lørdagens motstandere Almería, ligger på 14. plass med 9 poeng.

Trenger seier igjen

For å henge med i toppen hele veien, er det viktig med seier og tre poeng denne kampen. Men like så viktig er det for spillerne og kjenne smaken av seier igjen. Nå slo Barça riktignok Ajax i Mesterligaen onsdag kveld, i en kamp som lenge spøkte for gjestene, etter en middels prestasjon. La Liga derimot er en annen ting og hvis man er ukonsentrert et øyeblikk, ender det med «sjokktap» som sist runde, da Celta Vigo vant på Camp Nou for første gang på 73 år.

Messi kun ett mål bak rekord

Med 250 mål i ligaen, er det kun ett beskjedent mål som gjenstår før nok en rekord har blitt tangert denne uken. Telmo Zarras rekord for flest mål i La Liga lyder på 251 mål og har snart stått i 60 år. Kan dette bli kampen hvor Messi nok en gang skaper historie? Ser man tilbake på de tre siste kampene på Estadio de los Juegos Mediterráneos står argentineren med seks mål. Fortsetter han i dette mønsteret vil han altså ikke bare tangere, men gå forbi Telmo Zarra som ene og alene, La Ligas toppscorer.
Hva? — Almería – Barcelona, runde 11 i La Liga.
Hvor? — Bortebane, Estadio de los Juegos Mediterráneos, Almería.
Når? — Lørdag 8. november kl 16.00