Luis Enrique satte seg mandag formiddag sammen med pressen for å snakke litt om Champions League kampen mot Ajax som spilles på Camp Nou tirsdag kveld.

– Etter å ha tapt kampen i Paris sist runde er det spesielt viktig å vinne denne hjemmekampen. Vi trenger publikum i ryggen når vi møter en storhet i fotballhistorien, fortalte Enrique før han også kunne slå fast at spillerne er ved godt mot og at de vet hvilke evner det nederlandske laget har. – Vi tar morgendagen veldig seriøst, da vi trenger en seier.

Når man også nærmer seg El Clasico er det typisk at mediene ser litt lenger fremover enn hva treneren gjerne ønsker. Spørsmålet mange stilte var om Leo Messi spiller 90 minutter mot Ajax, eller om han blir hvilt frem mot helgen. Enrique svarte derimot at hele laget ser perfekt ut frem mot en uke som blir spennende, ikke avgjørende.

– Jeg har stor tro på laget mitt og vet at de er klare til å takle utfordringen mot Ajax, jeg vil heller ikke ha mindre tro på de på Bernabéu – selv om vi skulle tape mot Ajax. På spørsmål om hva treneren syntes om Mascherano og Busquets svarte den beherskede spanjolen at han mente begge spillere var i toppklasse og at han ikke ville prioritere den ene forran den andre. Han påpekte riktignok at de presterer forskjellig utifra hvilken motstand laget møter.

Neymar lover magi
Neymar tok seg også tid til å snakke med pressen der de selvfølgelig var interessert i å høre hans tanker om Luis Suárez tilbakekomst til fotballen.

Jeg vet ikke om jeg er tilbake i min beste form, eller om dette kanskje er den nye Neymar til forskjell fra i fjor. Alt fungerer bedre denne sesongen, jeg føler meg hjemme og er mer tilfreds i hverdagen. Det er virkelig en drøm å spille for Barça. Jeg gleder meg til å spille med både Messi og Suárez fremover. Jeg tror vi kommer til å gjøre store ting sammen for denne klubben, forhåpentligvis så stort at det ender med flere titler.

Han ble også spurt om hva han syntes om at han blir tatt av banen til fordel for at Leo Messi får spille videre, hvorpå han elegant svarte at Leo skaper historie og dét har jeg ikke noe imot.