Nederlenderne viste i fjor at de kan være et vanskelig hinder å komme over
Det å dele gruppe med FC Barcelona, Paris Saint Germain og defensivt orienterte APOEL, er ikke lett. Slik det ser ut nå ligger PSG og Barça an til å gå videre, med hendholdsvis 4 og 3 poeng. Ajax på sin side har 2 poeng og må sanke viktige poeng skal de klare å hevde seg i det som er gruppe F i årets Champions League. APOEL, som kan regnes som gruppens underdog, ligger nederst med kun ett poeng etter tap mot Barcelona på Camp Nou og uavgjort mot Ajax sist runde, hjemme på Kypros.

Seiret mot Barcelona

Fjorårssesongens første tap for Tata Martinos menn, kom mot nettopp Ajax etter utrolige 28 kamper uten tap. Ajax spilte smart og hadde fansen på sin side hjemme i Amsterdam, da de rett og slett tok Barça på senga i en 2-1 seier.
På Camp Nou skulle hevnen dog bli søt. Messi tok saken i egne hender og vartet opp med et nydelig hat-trick i tillegg til Piqués hodestøt, som sikret meget komfortabel seier.

Kan skape trøbbel mot formsterke katalanere

Årets tredje Champions League-kamp mot Ajax skal være overkommelig for et lag av Barcelonas kaliber. I ligaen har vi vist oss som mer eller mindre uoverkommelige denne sesongen, og når kampen atpåtil blir spilt på mektige Camp Nou, sitter man oftest med en meget god følelse av at dette mest sannsynlig tipper til vår fordel.
På den annen side har Ajax forutsetninger til å overraske. Det viste de i fjor, og de kan gjøre det igjen. Deres trener, Frank de Boer, har fortid i Barcelona som spiller og har over 200 kamper i den blå-røde drakten. Han kjenner naturligvis klubben godt og vil gjøre alt han makter for å trekke den ene kaninen etter den andre opp av hatten, for å rappe til seg et poeng eller tre mot Barcelona.

Eksperimentell startoppstilling?

Det blir selvfølgelig ren gjetning, men det kan tenkes at vi får se en del av Barcelonas spennende, unge talenter på tirsdag, da El Clásico er i anmarsj til helgen. Munir og Sandro har allerede blitt relativt hyppig brukt så langt og er begge spillere med god underholdningsverdi. Adama, Dongou, Halilovic og Samper er alle stemplet som noen av de beste talentene Barcelona har å by på, og kan være spillere som får mulighet til å bli med på moroa. Men igjen, ren gjetning og kanskje ønsketenkning.
Hvem har du lyst til å se i aksjon mot Ajax?
FC Barcelona – Ajax FC
Camp Nou 20:45
21. oktober
Champions League gruppespill