Alt fløt for katalanerne da Dembele gjorde om buing til applaus

FC Barcelona 4 – 0 Athletic Bilbao

Kampfakta:

37`, Ved Aubameyang

73`, Ved Dembele

90`, Ved L. de Jong

90`, Ved Memphis

Kort:

Barcelona – Busquets, Pique (gule)

Athletic – Balenziaga (gult)

En dans på roser

Hjemmelaget starter kampen bra og prøver å angripe Athletic på flere måter. Balltempo går fort og presset er tilstedeværende. Etter et vakkert forarbeid fra Pedri, blåser Gavi ballen over mål etter 18 minutter spilt. Ny stor sjanse etter halvtimen spilt. Adama dribler seg gjennom midtbaneleddet til baskerne og ruller opp Aubameyang som slipper den videre til Ferran, som skyter midt på keeper. Katalanerne får hjørnespark og Pique nikker ballen i tverra, som på retur finner en akrobatisk Aubameyang som setter inn ledelsen for hjemmelaget. 1-0 til pause.

Det store skjer ikke i første halvdel av 2 omgang, men hjemmelaget styrer spillet bra. Ferran bryter gjennom og får en 1 mot 1 mulighet ved keeper, der han brenner skuddet rett i hanskene på keeper. Etter 70 minutter spilt og dynamikken i kampen føltes å dabbe av fikk vi servert et gammeldags Barcelona-angrep der utskjelte Dembele blir siste mann på ball. Franskmannen måker ballen med kraft i nettaket fra død vinkel og det står 2-0. 3-0 kom i det 90 minutt da Pedri slår en nydelig pasning over til Dembele som videre slår inn til Luuk, som stusser ballen i mål. 4-0 skulle komme på tampen da Dembele noterer seg med enda en målgivende. Memphis bredsider inn en volley og kampen er komplett.

Vurderingene

ter Stegen 3: Lite å gjøre, men vimser litt til tider.

Alves 5: Slår mye innlegg og bakromsballer som ikke alltid lykkes, men noterer seg med noen nøkkelpasninger. Leser mye spill og vinner mange baller på høyresiden av ren rutine og klokskap. God i pasningsspillet.

Araujo 6: Blir bedre og bedre i oppspillsfasen. En murvegg 1 mot 1 og bunnsolid fra start til slutt.

Pique 5: Er involvert i 1-0 målet og er iskald i flere situasjoner defensivt. Kunne ha fått på seg et rødt kort.

Dest 4: Rydder opp situasjonen der han uheldig blir headet i ankelen av Busquets. Litt klønete til tider, men gjør en ok kamp med ball i beina, defensivt med andre ord, har han gjort et stort steg i riktig retning.

Busquets 4: God i dag, men fortsatt litt for høy feilprosent til Busi å være. Blir byttet ut, men gjør ingen dårlig kamp.

Pedri 6 BB: Et beroligende rusmiddel i levende form. Pulsen synker hver gang han mottar ballen. Han tar av press, slår gjennombruddsballer, og styrer tempoet i kampen. Utrolig kamp, hvis ikke hans beste i Barcelona så langt.

Gavi 5: Fiks og finesse er nøkkelord, brenner en stor sjanse, men ellers er han suveren i banespillet. En eksplosiv liten plugg som ikke lar seg skremme av de store gutta. Fantastisk kamp av Pablo Gavi.

Adama 5: Konstant en trussel, enten på raid eller så tar han seg ned til dødlinja for å slå innlegg. God kamp av den naturstridige høyrevingen.

Aubameyang 5: Jobber hardt og får en fin scoring. Godt oppspillspunkt.

Ferran Torres 4: Ingen luksusspiller. Jobber hardt, men sliter med sluttproduktet. Selvtilliten nærmer seg sakte men sikkert.

innbytterne:

Dembele 6: Noterer seg med to målgivende og en scoring.

Depay 5: Noterer seg med en fin scoring.

Luuk 5: Setter sitt 5 mål for sesongen.

Frenkie 5: Bra innhopp med mye energi og kontringsvilje. Kunne hatt to målgivende.

Nico N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Leave a Reply