En viktig seier, men ingen imponerende aften. FC Barcelona tar derimot med seg 3 poeng for første gang på 3 år fra Mestalla. Les mer om kampen og vurderingene her:

Valencia CF 2 – 3 FC Barcelona

Kampfakta
Kampen startet i et rolig tempo der det bar preg av to lag som begge ønsket å score mål, og det var FC Barcelona som var nærmest. Etter flott spill på utsiden av 16 meteren endte ballen tilslutt hos Pedri som på utrolig vis klarte å sette ballen på utsiden.
Valencia fikk utover i første omgangen flere muligheter på kontringer men ballen gikk ikke forbi Ter Stegen i mål. Offensivt var det heller ikke mye å melde hjem om for Barcelona og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.
Kort tid ut i andre omgang scoret Valencia på en corner etter en grusom feil av Ter Stegen i feltet, mange stilte seg nok spørsmålet – kan det gå mer galt nå?
Men de blårøde svarte på tiltale kort tid etterpå. Etter en hands i feltet pekte dommeren på straffemerket. Den bommet den argentinske magikeren Messi på men Cillessen måtte gi retur og etter klabb og babb i feltet kunne Messi kreditere den i mål. 5 minutter senere la Alba perfekt inn til De Jong som headet ballen på mål men nok en gang måtte Cillessen gi retur og der var Griezmann.
Messi scoret et flott frisparkmål i det 69′ minutt før kveldens flotteste mål kom fra Carlos Soler som limet til ballen fra 20 meter og traff krysset. Barcelona klarte å roe ned og kontrollerte heretter inn en meget viktig 3-2 seier.

Vurderingene

Ter Stegen 2: Svak ved flere tilfeller. Gjør en meget grov bom på 1-0 målet imot. Selvfølgelig sjanseløs på andre målet til Carlos Soler.
Dest 3: Relativt anonym i store deler av kampen. Får ikke til stort offensivt. Byttet ut med Roberto.
Lenglet 2: Sviktet ofte bakover og viste at han slet med farten sin mot angrepet til Valencia.
Piqué 3: Grei kontroll bakover. Svikter i feltet på 1-0 sammen med Lenglet. Forsvaret kan ikke akkurat skrytes særlig av ikveld, men Piqué var nok den beste av de.
Auraujo 3: Har kontroll på motstanderne sine med sin enorme fart noe laget trengte. Hadde trøbbel med posisjonering ved et par tilfeller som kunne gitt større utslag enn det gjorde.
Alba 4: Alltid farlig på venstrekanten. Flott innlegg til De Jong.
De Jong 5: Solid når han tar de dype løpene inn i feltet. Flotte bevegelser og sterk i store deler av kampen.
Busquets 4: Også en god kamp av Busquets. Første forsvarer i kontringsfasen og stoppet mange overganger.
Pedri 3: Ikke helt kvelden. Burde scoret 1-0 tidlig i kampen. Byttet ut til fordel for Moriba.
Messi 5 BB: En spiller laget er helt avhengig av. Spilleren som det fortsatt insisteres på at alt skal spilles igjennom før angrepet starter. Noen ballmister, og bommer på straffe men setter returen. Scorer et flott frispark og starter nesten samtlige av Barcelona sine angrep. Viktig jobb som ble gjort på matta og det fortjener man banens beste av.
Griezmann 4: Setter et viktig mål og leverer som en spiss skal. Noe usynlig gjennom kampen – men var der når vi trengte det.

Innbyttere:

Roberto 2: Tja.. Gjorde ikke stort ikveld dessverre.
Moriba 3: Løper mye men får ikke bidratt med stort.
Er du enig i vurderingene? Diskutér!