Stabilitet på topp skapte gode arbeidsforhold i kampen mot Leganes.

FC Barcelona 5 – 0 Leganes

Kampfakta
4′, 1-0 Antoine Griezmann
28’ 2-0 Lenglet
59’ 3-0 Messi
77′ 4-0 Arthur
89′ 5-0 Messi
Gule/røde kort:
Ruben Perez, Chidozie Awaziem

Ble brukt i sine vante posisjoner

Gleden var stor da laget stilte seg opp i en 4-3-3-formasjon, men det stoppet ikke der. Griezmann var endelig å finne på topp, med Fati til venstre og Messi til høyre. Det ga uttelling, for allerede etter fire minutter finner Semedo (Les: godt spill av portugiseren) Griezmann, som plasserer den til venstre for Leganes-keeper. 1-0, og Barcelona i føringen.

Fransk og argentinsk samarbeid

Iløpet av kampen virker det som at franskmannen og argentineren spiller fritt, noe som tilrettelegger for et større spillerom for dem begge. Motstanderen sliter med å dekke.
Lenglet stanger inn 2-0 i det 28. minuttet. Flere mål blir det ikke i første omgang.

Det løsner

Lionel Messi på et raid sørger for at Barcelona, kanskje noe heldig, feirer det tredje målet for kvelden. Argentineren har mulighet til å sette sitt andre for kvelden, da Fati er for passiv alene med keeper. Stang ut ble det, men Arthur fanger den opp like etter. 4-0, ett mål igjen. Messi er ikke ferdig, og like før kampslutt scorer han sitt andre for kvelden. 5-0, Barcelona kontrollert videre.

Spillervurderinger:

Ter Stegen 4: Stødig i feltet i kveld. Særdeles få oppgaver på tyskeren, men rydder opp det som imøtekommer ham.
Semedo 5 BB: Banens beste i kveld. Stødig på langsiden. Slipper seg litt enkelt defensivt, noe som gjør Lenglet usikker inne i feltet.
Piqué 4: Lagets beste stopper i kveld rydder unna. Fint driv og trygg i feltet.
Lenglet 3: Mye positivt hos Lenglet, men blir avslørt når motstanderen skjærer innover. Blir for passiv, noe som fort kan gi smell på baken mot tøffere hold.
Alba 2: Jordi Alba er svak. Treffer ikke på pasningene og sliter med å følge bevegelsen i laget. Havner enkelt på etterskudd.
Vidal 3: Tydelig i arbeidet sitt. Ekstremt flink i å lese faren, og er raskt i gang med å gjenvinne balltap. Sliter litt med å lese spillet, da han opptil flere ganger har mulighet til å sende Fati gjennom, men er passiv.
de Jong 4: Noenlunde mer offensiv i kveld, men de Jong virker tilfreds, og skaper store sjanser gjennom leddet.
Busquets 2: Ikke helt a-game i kveld, og roter seg bort. Mister ballen ofte.
Fati 4: Endelig får Fati starte der han er komfortabel. Viser raskt at han mestrer den mentale biten. Ekstremt dyktig i å søke ubemerket rom, men faller noe bort i duell. Men han trenger midtbanen på laget.
Griezmann 5: Samarbeidet Messi-Griezmann i kveld ga uttelling. Frie roller på begge skapte flere store trusler for motstanderen. Scorer kampens første mål, men jobber godt i angrep og bakover.
Messi 4: Noe avskrudd i første, men jobber seg tilbake i andre. Flere balltap. To plaster på såret med hans scoringer.

Innbyttere

Firpo 4: Umiddelbar forbedring. Jobber godt sammen med Fati, og etterlater seg gode rom for den sprudlende 17-åringen.
Arthur 4:
Rakitic 4: