85.000 katalanere bevitnet det første offisielle oppgjøret på Camp Nou mellom FC Barcelona og Girona FC i det som ble en målfest med blå-røde øyne.
Allerede før fem minutter var spilt kom både det første og andre målet i kampen(!) signert Portu og Suárez. Først var Girona frampå etter at Busquets mistet ballen høyt i banen. Den muligheten skulle gjestene fra Catalonia utnytte på best mulig måte. Et litt for langt gjennombruddsforsøk endte i beina på Umtiti, men franskmannen ble litt satt ut av at ter Stegen kom ut fra buret og stoppet litt opp, noe som ga Portu nøyaktig den tiden han trengte for å snappe ballen, runde ter Stegen og sette ballen i åpent mål. Riktignok stang-stang inn, men litt flaks må det gå an å ha. Soving på jobb av både ter Stegen og Umtiti som ikke kommuniserer ordentlig i den situasjonen.
Bare to minutter senere svarte Barcelona på skrekkstarten. Busquets gjorde opp for sin ballmiss på 1–0-målet med en lur pasning til Messi som fikk vende opp i mellomrommet og sende Suárez gjennom på løp. Uruguyaneren tok godt vare på muligheten og utlignet med en klinisk avslutning med venstrefoten. Etter 18 minutter prøvde Suárez å gjengjelde tjenesten ved en vakker chip igjennom til Messi som da plutselig kom aleine mot Girona-keeper Yassine Bonou. Den magiske argentineren prøvde seg på en signatur-lobb, og gjorde for så vidt alt riktig, men rett før ballen var i ferd med å krysse linja headet Espinosa ballen over og reddet Girona fra å havne under tidlig i kampen.

Barça i ledelsen etter en halvtime ved Messi-magi

Rett før en halvtime var spilt sendte Messi Bacelona i ledelsen med sitt 21. mål i ligaen denne sesongen. Det var Rakitic som fra dypet oppmerksomt fant Suárez på et løp igjennom Girona-forsvaret. Pasningen var perfekt timet og ‘el pistoleo’ kunne slippe videre til Messi som ikke var fornøyd med å score på vanlig vis. Argentineren tok tok heller en liten rundtur og driblet to Girona-forsvarere før han så satte ballen i nettet. Dermed fikk Barcelona kampen tilbake i det sporet de ville ha, og Suárez fikk gjengeldt tjenesten fra sin scoring.
Ikke mer enn fem minutter seinere skulle Barça øke ledelsen etter enda mer Messi-magi. Suárez ble felt 18-20 meter fra mål og Messi viste igjen frem sin fotballklokskap da han satte frisparket elegant under muren til 3–1. Etter en periode uten noe skikkelig Barça-overkjøring av motstandere så kveldens kamp ut til å bli nettopp det — overkjøring.
Akkurat idet man trodde lagene skulle gå til pause med 3–1 i baklomma, vartet Barça opp med fotball fra øverste hylle. Semedo fant Messi på midten som driblet seg fram til 16-meteren til Girona og slapp videre til Coutinho på kanten på utsøkt vis. Brasilianeren sentret inn igjen i feltet hvor Suárez stod umarkert og bredsidet inn Barças fjerde. Rett og slett en nydelig scoring.

Coutinho med sitt første i La Liga

Vi har sett det så mange ganger både for Liverpool og Brasil, og i dag fikk vi endelig se det i Barcelonarakt også. Etter rundt 65 minutters spill dro Coutinho av en Girona-forsvarer før han klinket ballen i lengste hjørnet. Stang inn, 5–1 og Coutinhos første mål i La Liga for Barça.
Ti minutter senere satte Suárez sitt hat-trick etter et Dembélé-innlegg som ble spilt igjennom av Rakitic. Dermed fikk Suárez dratt med seg sitt hat-trick og storseieren på 6–1 ble et faktum. Etter en litt sliten periode hvor underholdningen ikke har stått i fokus var dette en deilig vitamininnsprøytning før store oppgjør som mot Atlético i ligaen og Chelsea i Champions League.

Vurderingene

Marc-André ter Stegen (7): Det er noe som mangler kommunikasjonsmessig ved Gironas 1–0-scoring mellom ter Stegen og Umtiti, men med unntak av den feilen står tyskeren godt i buret i dag. Er heller ikke all verdens med motstand han møter, men må varte opp med to sterke redninger helt på tampen.
Nelson Semedo (6): Er frampå og aktiv i det offensive spillet i dag, Semedo. Samtidig er han godt tilstede i den defensive fasen av spillet. Trist at han måtte ut med skade i dag, så får vi bare håpe at det ikke er langvarig.
Gerard Piqué (6): Byttes ut relativt tidlig i dag til fordel for Vermaelen etter en trøkk i høyre kne. I likhet med Semedo får vi håpe det ikke er noe alvorlig idet vi entrer den avgjørende delen av sesongen.
Samuel Umtiti (7): Spiller egentlig en feilfri kamp, franskmannen, med unntak av blunderen på Girona-scoringen. Hvorvidt man skal ta det fryktelig seriøst eller ei kan man diskutere. Alle gjør feil iblant, og dette har vært Umtitis kanskje eneste store feil gjennom hele sesongen så langt, og da får vi heller være glad for at den kom i en kamp som denne istedenfor i Champions League eller lignende.
Jordi Alba (6): Jordi Alba spiller en kamp på jevne i dag. God offensivt og henger greit med på Maffeos raske noter defensivt.
Ivan Rakitic (5): Stikker seg ikke fram på noe spesielt vis. Det er angriperne som stjeler showet i dag, men Rakitic spiller greit i en kamp som var grei skuring.
Sergio Busquets (7): Surrer litt i starten av kampen og gir bort ballen et par ganger tidlig i kampen i farlige situajsonen hvorav en ender med scoring til Girona. Etter dette skjerper Busi seg og spilte en ellers god kamp.
Philippe Coutinho (8): Noterer seg for sitt første mål på Camp Nou og sitt første i La Liga i Barcelonadrakt. Hadde tydelig ikledd seg danseskoene i dag og herjet til tider med Girona. Herlig kamp av en mann som kommer til å underholde Barcelona-fansen framover.
Lionel Messi (9 BB): I dag er nok en dag der Messi ser ut til å være helt umulig å ha med og gjøre. Enkelt og greit.
Ousmane Dembélé (7): Det er godt å se den unge franskmannen med litt selvtillit og lavere skuldre. Fortsetter det sånn tror undertegnede det ikke er lenge til vi får se Dembélés fulle potensiale.
Luis Suárez (9): Hat-trick-helt i kveld, Suárez. Har attpåtil et stolpetreff som om tre mål ikke var nok. Uruguyaneren ser helt ut til å ha glemt formen og kritikken som haglet for et par måneder siden, og det i den viktigste fasen av sesongen.
Innbyttere
Thomas Vermaelen (6): Kommer inn for Piqué etter en drøy times spill og får lite å hanskes med. Får et lite pluss for å komme nære scoring ved sin heading i tverrliggeren.
Paulinho (5): Kommer inn for Busquets etter 69 minutter og rekker ikke gjøre stort ut av seg.
Sergi Roberto (N/A): Kommer inn for Rakitic og får med seg det siste kvarteret.