Klubben var nødt til og holde følge med hovedstadslaget som sikret seg 3 poeng tidligere på dagen, og tok fatt i en vanskelig bortekamp mot Granada CF.
Suárez lukter flere mål
Det var fluktet mye tid til å fortelle sosiale medier at Granada er en av favorittene til verdens beste spiss Luis Suárez. Kort tid inn i kampen viste han tendenser til at det kom til å bli mål fra uruguayanern.
Først var det derimot Granada som ymtet frempå med positivt spill og høyt press. Men litt for dårlig løpetrening har det blitt for Granada spillerne for etter 15 minutter virket det som om de var helt sluttkjørte. FC Barcelona tok kontroll og hadde flere gode sjanser til å sette ballen i mål, men det tok hele 44 minutter før Jordi Alba sendte en fantastisk vektet pasning rett foran Suárez som på nydelig vis lobbet ballen over en ellers god Ochoa. 0-1 og lagene gikk inn til pause.
En skummel start etterfulgt av lekne detaljer
Fem minutter tok det ut i andre omgang før Mathieu og co mistet all fotballkunnskap som burde være elementært. Så åpent var det på midtbanen at producer valgte å kjøre en snutt på ett minutt for å vise hvor dårlig FC Barcelona utførte forsvarsarbeidet på målet imot. Helt åpent på midtbanen, en pasning inn i bakrom og 1-1, plutselig var Granada CF med i kampen igjen.
Kampen ebbet etter dette litt frem og tilbake før Suárez dro på seg assist skoa og leverte en praktfull pasning i bakrom til en Paco Alcacer som vanligvis ikke hadde satt den muligheten. Men på meget vakkert vis lurte han Ochoa og banket ballen i mål til 2-1.
Uche Agbo gjorde deretter et par uheldige bevegelser og fikk to gule kort iløpet av tre minutter og ble dermed utvist. Et lag du ikke bør spille mot med ni utespillere er Barcelona, som gikk rett i angrep og banket inn enda et mål. Denne gangen utført av Rakitic men som sannsynligvis ikke vil bli stående med mål da ballen så ut til å endre retning via en motspiller og dermed selvmål.
Neymar var det mange som forventet skulle steppe opp når Messi nå måtte ta en velfortjent pust i bakken. Han var absolutt den mest lekne utpå der, men vi måtte vente i 90 minutter og 15 sekunder før han fikk ballen servert på gull fat av Paco som han lett satte inn til 4-1. Dette ble også sluttresultatet.
3 viktige poeng som fort kunne forsvunnet etter en god start på andreomgang av Granada CF.
Vurderinger:
Ter Stegen (6): Helt grei kamp. God med ballen i beina, kunne kanskje også reddet målet imot men den er tredd så langt til venstre som det kan gå.
Sergi Roberto (6): Svært usynlig i store deler av kampen, fikk også solid hjelp av Paco og Rafinha på høyrekanten.
Mascherano (7): Hadde kanskje ikke den beste dagen på jobben, men det er ikke lett når du spiller stopperpar med hønsehjerne numero uno. Har noen feilpasninger i ny og ne, men reddet oss ved flere tilfeller.
Mathieu (1):: Noen vil nok mene jeg er alt for negativ til Mathieu. Egentlig er undertegnede en fan av spilleren, men ikveld var det noe hodeløst Mathieu drev med. Ikke er han angrepsspiller, med sine vanvittige bommer på corner og frispark kampen igjennom. I forsvar skal han være en bauta, men blir fraløpt, frafinta og latterliggjort av generelt svak motstand. Få han ut. Få han ut og vekk fra klubben, vær så snill….
Jordi Alba (5): Helt okei utført kamp av Jordi Alba. God med ballen i beina og kombinerer godt langs venstrekanten. Fikk derimot lite ball tilbake på tross av alle løpene sine.
Busquets (7): En veldig god kamp av Busquets som styrte midtbanen godt og fóret angrepsspillerne med vakre pasninger. Helt klart en stor forskjell med og uten blekkspruten på banen.
Gomes(4): Stort sett usynlig. Noen pene dragninger offensivt og gode løp tilbake på banen hvor han reddet motstander fra å kontre. MEN. Og det er et stort MEN her, hvorfor leverer han nok en middels kamp med generelt ingen offensive inngrep slik han gjorde i Valencia? Burde begynne å vise noe da det snart kommer inn en ny trener. Mon tro om han har tålmodighet til å vente på en middels midtbanespiller.
Rakitic (6): Leverer en bedre kamp enn sin midtbanekompanjong men absolutt ingen imponerende aften. Leverte et skudd som endret retning og i mål, men ellers lite å rope hjem om.
Rafinha (N/A): Får dessverre en skade tidlig i kampen og får dermed ikke nok tid til å vise seg frem.
Suárez (8 BB): Var forventet et mål fra denne karen og han leverte varene. I tillegg en nydelig assisterende til Paco som var sikker alene med keeper. Konstant trussel i bakrom og kunne fort stått igjen med hattrick denne kvelden også.
Neymar (7): Lekne kombinasjoner og vakkert brasiliansk aften var det Neymar leverte denne kvelden. Fortsatt dårlig på å velge riktig løsninger fra tid til annen. Fikk endelig et mål igjen i ligaen.
Innbyttere:
Paco Alcacer (6): Knallgod avslutning som resulterte i et viktig 2-1 mål. Livlig mot slutten av kampen når han sender Neymar på blank gol. Ellers virker det som om han har fått oppgaven å spille back pga Roberto sine særdeles store svakheter defensivt.
Iniesta (4): El Magico kom inn til jubel fra motstanderens supportere og befester sin posisjon som en av Spanias mest populære fotballspiller. Derimot når han kom inn på banen var det lite å skryte av prestasjonsmessig. Frem med pusseskinnet nå, her må vi finne toppformen før sesongen skal avgjøres ila denne måneden.
Alena (5): Endelig fikk han sin ligadebut som mange har ventet på. Fikk vist at han kan holde tempo med storegutta, men fikk ikke akkurat vist så mye mer enn det.