Når Real Madrid sikret seg et godt resultat mot Atletic Bilbao på lørdag var Barcelona nødt til å vinne søndag kveld. Etter to mål av Messi og ett til Gomes og Suárez hver leverte de en god kamp med mange høydepunkter. Valencia var gode i perioder og kan ta med seg litt selvtillit hjem. Men det endte 4-2.
Tråkk start, fantastisk avslutning
Første omgangen startet med et friskt Valencia som var ute etter å angripe på kontringer. Kort tid inn i kampen så det ut til at Suárez og co. hadde kontrollen på alt når Munir ble spilt igjennom alene med keeper. Den tidligere Barcelona vingen klarte ikke å score men Valencia fikk corner. Den corneren traff Mangala perfekt på hodet etter en bommert av Rakitic. 0-1 og et Valencia i fyr og flamme.
Like før pause skjedde det veldig mye. Suárez fikk en enkel jobb alene med keeper, etter at Neymar tok et raskt innkast, som deretter satte inn 1-1 målet. Kort tid etterpå raste Suárez igjen alene mot keeper etter smart spill og Mangala så sitt snitt til å rive ned motstanderen sin. Rødt kort og straffe som Leo Messi tilsynelatende fastsatte pauseresultatet til 2-1.
Men neida. Etter tre fantastisk flotte pasninger for Valencia stod det plutselig 2-2 etter at Munir satte ballen i gollen på åpent mål – utrolig nok klarte ikke laget å beholde ledelsen inn til pause.
Stille og rolig i andre omgang
Barcelona gikk ut i hundre i andre omgang i jakten på et mål, og det gjorde de da Leo Messi banket inn ballen i nærmeste hjørnet fra kort hold. Med tanke på at Valencia hadde fått et rødt kort rett før pause var det nok mange som tenkte at dette kom til å bli en maktdemonstrasjon av dimensjoner, men Neymar bommet, forsvaret til Valencia beit tenna sammen og holdt MSN vekk fra målet i 43 minutter før Neymar leverte et fantastisk løp langs venstrekanten og serverte André Gomes på blank som selvfølgelig leverte varene. 4-2 og tre viktige poeng til FC Barcelona.
Vurderinger:
Ter Stegen (7): Flott redning i første omgang men sjanseløs på de to målene imot. Gjør en godkjent kamp
Pique (6): Litt rotete i posisjoneringen sin fra tid til annen. Slet stort på kontringene imot men reddet seg ofte inn når det måtte skje.
Mascherano (6): God kontroll på motstanderene men slet på sin høyrekant når Valencia kontret.
Umtiti (8):: Igjen god bakover på banen som tidligere. Gode valg og bra igangsetting med Neymar på venstrekant.
Rakitic (4): Relativt anonym gjennom store deler av kampen der han aldri klarte å sette preg på spillet. Gjør ikke jobben sin på corneren hvor Valencia scorer.
Busquets (7): God i gjennvinningsfasen av spillet. Litt treig start på kampen men tar seg opp igjen utover.
Iniesta(7): Kvalitet i alle ledd i denne mannen. God fremover i banen og er involvert i det meste som skjer.
Messi (9): To mål til kan argentineren legge til i sin samling og et dusin kvalitets finter som fikk publikum opp på tå.
Rafinha (5): På lik linje som Busquets var Rafinha svært anonym i kveld.
Suárez (9 BB): Helt rå på topp når Valencia valgte å stå så høyt med sin bakre firrer. Scorer ett og skaffe laget straffe på ett gunstig tidspunkt. Bærer kampen på sine skuldre.
Neymar (9): Morsomt å se på Neymar i den formen han er i om dagen. Det mangler vel egentlig bare litt skuddtrening så sitter nok det meste når sesongen går inn i en avgjørende fase.
Innbyttere:
Gomes (7): Kommer inn og får æren av å fastsette sluttresultatet til 4-2. Ellers relativt anonym.
Sergi Roberto (6): Kommer inn og sikrer kampen på midten. Ikke mye å rapportere hjem om ellers.