Barcelona trengte tre poeng og svarte også på dette med å blidgjøre publikumet med tre flotte mål. Først var det Alcacer, så var det Messi med foten og til slutt nydelige Vidal.
Athletic Bilbao startet kampen best og burde hatt mål, men kjempen i Ter Stegen ville det motsatte. For det ble bare med kontrollen da Barcelona gikk opp i ledelsen etter et godt samarbeid mellom Neymar og Alcacer. Sistnevnte fikk endelig hyll på byllen og kunne notere seg med kampens første. Det blir med det målet i førsteomgang.

Herlig andreomgang

Lionel Messi kan nå se seg fornøyd med å stå alene med klubbrekorden for flest frispark-mål da han la på et ekstra mål i starten av andreomgang fra skrå vinkel. Videre er det frem og tilbake, men da Aleix Vidal ville være med på statistikken var det ingen som kunne hindre han. 3-0 og fortjent seier til hjemmelaget.

Vurderingene

Ter Stegen 9 BB: Ter Stegen med to viktige gigant redninger i starten og er god i alle involveringene. Fortsetter på lik linje i andreomgang, men er uheldig i et sammenstøt med Rafinha. Bra kamp av tyskeren! Klart banens beste.
Vidal 8: Flere gode involveringer i starten av kampen og legger også opp til Neymar, som assisterer Alcacer. Flotte detaljer og plasserer seg på mål-kortet rundt det 66. minuttet. Ting flyter godt for Vidal for tiden, men mulig han bør roe prestasjonene litt slik han får flere muligheter?
Umtiti 6: Franskmannen har ikke sin beste omgang, men har et par gode pasninger og løp. Bidrar stort sett overalt selv om han kunne kostet Barcelona viktige poeng. Jobber seg dog opp videre i kampen og gjør det bedre med Mascherano tilstede.
Pique 5: Bommer litt i starten av kampen og er lite stabil, men jobber seg opp til midten av karakterskalaen. Blir erstattet av Mascherano i andreomgang grunnet skade.
Mathieu 7: Mathieu! Den franske stopperen tiltrer rollen for Alba og gjør seg ikke bort på ingen som helst måte i løpet av kampen. Jobber opp og hjem igjen.
Turan 5: Er ikke så synlig i starten av kampen og er heller ikke det i starten av andreomgang. Jobber seg opp, men havner ikke alt for høyt på lista.
Gomes 8: Skårer høyt på karakterkortet de første 45 grunnet gode prestasjoner. Jobber seg i hjel og bidrar overalt. En arbeidshest uten like og prøver seg frem resten av kampen.
Rafinha 7: Knallgod omgang av Rafinha, men blir dessverre byttet ut etter et sammenstøt med Ter Stegen som førte til at Rafinha fikk seg en kraftig smell mot hodepartiet. Forhåpentligvis klarer brasilianeren seg bra og unngår alvorlige komplikasjoner som følge av dette. God bedring!
Messi 8: Messi er foruten mål de første 39, men et heldig treff på en meget svak keeper i det 40. minuttet bidrar til at Messi står alene med klubbrekorden for flest frisparkmål (?) Ellers står han på videre og trekker i de fleste tråene han kan finne før han blir byttet ut til fordel for Roberto 30 minutter før slutt. God kamp av Leo!
Alcacer 7: Hva er det som skjer? Alcacer endelig med treff og mot et storlag som Athletic Bilbao, herlig assistert av Neymar. Flott gjort av Alcacer. Er ikke så fryktelig mye involvert videre i kampen, men bidrar likevel når han først er involvert. Et par småfeil her og der, men er med når det gjelder og således fortjent karakter 7.
Neymar 9: Neymar er kampens store i første omgang og sender, sammen med Alcacer, Barcelona opp i ledelsen etter en herlig gjennomført assist. Han er en av de desidert beste spillerne og dribler seg fort opp på en meget høy karakter. Forsøker seg med en frekkis i andreomgang hvor han prøver å skåre fra corner-posisjon. Alt i alt en god og stabil kamp av Neymar.

Innbyttere

Rakitic 6: Gjør seg ikke bort, men er heller ikke helt der oppe.
Roberto 7: Roberto har vært opp og ned i det siste, men gjør seg god i de minuttene han spiller.
Mascherano 7: Erstatter Pique, som pådro seg skade, i andreomgang og gjør en flott figur. Bidrar sterkt i forsvaret og stabiliserer førsteomgangens uroligheter.