Luis Enrique var forsiktig på pressekonferansen i forkant av semifinalen mot Atletico Madrid. Men hans ord viste seg å motivere spillerne til å yte ekstra. For når Lionel Messi samarbeider med Luis Suarez, da er det, om ikke noen, svært få som kan holde i mot.
De første 45 var Barcelona klart best og resultatet lyver ikke når stillingen står til 2-0. Andreomgang ble tidvis preget av dårlig spill, men Barcelona holdt igjen helt til slutt. Og selv om resultatet endte 2-1 til Barca, så kan de se seg fornøyde med å ta med seg to viktige borte mål til det siste semifinaleoppgjøret.

Vurderingene

Cillessen 6+: Skulle gjerne ha fått en 7, men har et par feilgrep i slutten av kampen som trekker han ned til en 6+. Fortsatt en godkjent kamp av nederlenderen.
Roberto 7: Roberto har ikke fått vist sitt beste i det siste, men jobber seg stadig opp igjen og behersker høyreside slik han vet best.
Umtiti 8: Umtiti igjen med en kanonkamp! Stopper alt som kommer i nærheten av han, som er avgjørende for at resultatet sto til 2-0
Pique 8: Pique, mannen med kommentarene, er med Umtiti utrolig viktig for Barcelonas defensive struktur.
Alba 7: Alba har på lik linje som Roberto og Rakitic hatt ups and downs i løpet av sesongen, men viser seg frem fra sin beste side da han har god kontroll på venstresiden.
Gomes 5: Gomes varierer i prestasjonene, en kamp er han god og en annen kamp er han usynlig. Blir byttet ut til fordel for Rafinha, noe som kanskje var et taktisk inngrep av Luis Enrique.
Rakitic 7: Rakitic har ikke hatt en god start på sesongen, men i denne kampen er han i hvert fall bedre enn han har vært tidligere.
Mascherano 9: Enda en argentiner på toppen. Veldig god kamp av Mascherano, som viser at han behersker Busquets-rollen fullt ut.
Messi 10BB: Hadde bibelen vært omskrevet, ville Messi vært treenigheten. Argentineren inviterer oss med på en fest for arkitekter. Blåser alle av banen, og selv om han ikke skårer mer enn ett mål er han så til de grader fortjent høyeste score i kveld. Uten han ville vi nok ha tapt i kveld.
Suárez 9: Hva skal man si om Luisito? Urugyaneren har slitt i det siste, men kampen i kveld var tyngden på vektskålen. Herfra håper undertegnede på at ting har løsnet og at vi vil se han invitere oss til målfest resten av sesongen.
Neymar 7: Neymar sliter med å finne målformen, men er likevel ganske god i angrepsfasen. Selv om han ikke bidrar med å putte ett par på målkontoen sin, så er han like fullt like viktig.

Inbyttere

Rafinha: 6 Kveldens eneste innbytter, viste seg frem på en god måte.