Etter å ha sikret 0-1 borte mot Real Sociedad var det mange som påstod at oppgaven burde bli enkel på hjemmebane. Enkel ble den kanskje ikke med det første, men etter en sluttspurt av dimensjoner sikret Messi og co 5-2 på hjemmebane og 6-2 sammenlagt. Dermed er de sikret nok en semifinale.
Selv om kampen endte med mange målet startet begge lagene denne kampen med et stort gjesp. Begge lag gikk på sparemodus i store deler av omgangen og ingen ville virkelig gripe tak i kampen. Den eneste gangen det var viktig å åpne øynene var det en unggutt på ferde. Etter å ha scoret mot Eibar sist seriekamp, fikk Denis Suarez sette ballen i mål nok en gang på vakkert vis av navnebror Luis Suarez.
Begge lag våknet de siste 45′
Lionel Messi doblet ledelsen i andre omgang etter at Neymar falt og ble tildelt fortjent en straffe. Argentineren står nå med 29 mål for sesongen, mens Luis Suarez nådde 20 for sin del like etter at Juanmi hadde scoret for bortelaget. Deretter satte Willian Jose et vakkert hodestøt til og sørget for spenning da det sto 3-2.
Deretter fulgte det en intens periode med mange taklinger og røft spill hvor Neymar, Luis Suarez og Carlos Vela alle var nære å måtte ta en tidlig dusj. Kort tid etterpå sikret Arda Turan og Denis Suarez et mål hver og drepte kampen til fordel FC Barcelona som nok en gang er i semifinalen i Copa del Rey.

Vurderingene

Cillessen 4: God med ballen i beina, men spiller tidvis mange høye baller ut til motstander som gjør at vi taper ballen til motstander. Fortsatt uvisst på forskjellige universiteter hva han prøvde å gjøre på Juanmi sitt mål..
Roberto 6: Gjorde jobben sin defensivt og holdt motspillerne i sjakk slik Magnus Carlsen ville gjort det på trebrettet. Derimot byttet ut i pausen med en skade.
Umtiti 7: Leverte en god kamp med flere gode posisjoneringer og gode pasninger både til siden og fremover. Deriblant en viktig brytning som sørget for lagets første mål. Sliter fortsatt litt med kommunikasjonen med Piqué derimot.
Pique 4: Ikke en like god kamp som stopperkollega nummer 22 leverte. Sleit stort med posisjoneringen sin på begge målene imot og bommet regelrett på de viktigste tidspunktene. Arbeidsuhell kan vi vel kalle det, men mot en bedre motstander straffer dette seg mye mer.
Alba 6: God kontroll på Carlos Vela gjennom hele kampen. Flittig i løpene sine fremover og burde fått ballen oftere fra sine lagkamerater. Løper fortsatt som om han har en sultende ulv rett bak seg (Anbefales å se litt på løpestilen til Alba på youtube).
Mascherano 6: Så regelrett ut som om han ikke helt hadde fått med seg at han spilte anker den første perioden av kampen med taklinger i både vest og øst. Lappet til et par spillere og hadde noen saftige taklinger som var viktig for at laget fikk beholde ballen i laget.
Denis Suarez 8 (BB): Endelig så vi den Denis Suarez som vi har ventet på en stund. Meget gode kombinasjonsevner med sine kolleger og linket opp svært bra med sin navnebror. Scorer også to flotte mål, den ene av særdeles god kvalitet da han rundet keeper. Også en god jobb defensivt som vi ikke har sett så mye av tidligere.
Andre Gomes 6: Svært god bakover på banen med mange ballvinnende situasjoner. Derimot et par ganger hvor han rett og slett ikke fikk med seg at ballen var på vei mot han. Kanskje han vurderte hva han skulle spise ikveld? Dette sørget selvfølgelig til balltap, hvorpå en av de blir omgjort til et flott mål av Juanmi.
Messi 8: Tok seg en velfortjent ferie i første omgang. Ødela alt av forsvar til Real Sociedad i andre.. Bare slik Messi kan klare.
Suárez 8: Sjefen i angrep tok virkelig grep og sørget for at Real Sociedad keeper sannsynligvis må ha oksygentank etter kveldens kamp, der han både jobbet som servitør og kokk. Leverer en nydelig stikker til navnebror og dunker ballen inn på eget vis etterkant. Kvalitet.
Neymar 7: På lik linje som sine kolleger leverte han en flott forestilling. Blir taklet hardt innenfor 16 meter som Messi sikrer i boks på straffe i etterkant. Lekre detaljer med ballen i beina.

Inbyttere

Rakitic: 6 Dikterte tempo etter at han kom inn for en skadet Mascherano. Ellers ikke noe spesielt å uttale seg om.
Aleix Vidal: 7 Tilbake i fyr og flamme og ønsker tydelig å imponere sin arbeidsgiver. Lekker lang flat ball (referanse: Lange flate ballær) inn til Arda som satte ballen i mål.
Arda Turan: 6 Effektiv. Inn for Neymar, får en flott pasning langs underlaget som han legger perfekt i “gollen”. Effektiv som få kan man vel bare si?