Barcelona returnerer til baskerland for andre gang på fire dager, men denne gang er det Eibar som står på andre banehalvdel.
Kun fire dager etter deres suksessfulle tur til San Sebastian, er den katalanske storklubben igjen på vei til baskerland, nærmere bestemt Eibar for å spille deres 19. kamp i La Liga. Barcelona ligger foreløpig på tredje plass med fem poeng opp til Real Madrid og ett poeng til Sevilla.

Rafinha og Iniesta skadet

Laget, som hadde skadefri tropp for kun et par uker siden, sliter igjen med skader blant spillerne. Rafinha og Iniesta er begge utilgjengelige grunnet skade, men det er ventet at Iniesta er tilbake før returoppgjøret i Copa Del Rey.
De vil også være uten Mascherano ettersom at argentineren pådro seg sitt femte gule kort i 5-0 kampen mot Las Palmas, og må derfor stå over kampen i kveld.

Eibar sliter

Mens Barcelona kun har to spillere ute med skade, er det helt andre boller i Baskerland. Eibar har nemlig fem spillere ute og må, kanskje, klare seg med 17 disponible spillere i troppen før kampen mot Barca.
Laget fra baskerland har på sin side ikke hatt nevneverdige resultater i det siste og står med fire kamper hvorav to av dem har endt i tap mot Simeone’s menn. Men selv om resultatene har vært utelatt, så sikret de seg niende plass på tabellen da de slo Sporting Gijón sist helg. Fra niende plass til Europa League-plassen er det i skrivende stund fem poengs forskjell.

Vunnet sine tre siste kamper

For Barcelona sin del har det kun gått deres vei i de tre siste kampene de har spilt. Med tre seirer er de godt i gang med å innhente toppformen og vil nok fortsette seierstatistikken mot Eibar, men som vi har vært vitne til før; kan alt skje.
Historisk sett har de kun spilt to kamper på Ipurua hvorav begge har endt i seier. Lionel Messi står også med en fin-fin statistikk med fire mål totalt, og det er ikke umulig at han vil putte flere mot Eibar i morgen.
Hva? La Liga
Hvem? SD Eibar – FC Barcelona
Hvor? Ipurua Municipal Stadium, Eibar
Når? Søndag, 22.01, kl: 20:45
Hvordan? Viasat Fotball / Viaplay