Unggutten, som fyller 17 år i Juli, har vært i søkelyset til Barcelona siden 2015 og nå ryktes det at han allerede kan være på vei til sommeren.
Vinicius de Oliveira Junior skal ifølge rapporter ha de kvalitative egenskapene som trengs for å bli én god spiller. Neymar er for øvrig det siste talentet Barcelona har hentet fra Brasil, men nå tyder alt på at han får en ny brasiliansk lagkamerat neste sesong.

Har speidet på han siden 2005

Etter å ha briljert for Brasils U17-lag under det søramerikanske-mesterskapet i 2015, har Barcelona hatt han på sin speiderliste. Men de må skyndte seg, for ifølge den spanske fotballavisen sport.es følger begge Manchester-klubbene, Chelsea og Arsenal situasjonen nøye.
Flamengo, som Vinicius Jr. spiller i, har valgt å gi han sin første profesjonelle kontrakt med en utkjøpsklausul på 30 000 000 euro for å sørge for at de også kan tjene på klubbenes interesse.
Dog skal Barcelona være svært nærme en overgang da de allerede har tatt kontakt med hans nærmeste for å diskutere en eventuell kontrakt.