(FC Barcelona – Las Palmas 5-0)
MILDE MOSES, GUD BEDRE. Flere måter å beskrive kampen på, men i dag viste Barcelonas gutter hva de virkelig kunne utrette. Det kunne tvilsomt gått bedre enn det gjorde i dag, og med en 5-0 seier i lomma er de godt på vei til å innhente Real Madrid på tabellen; i hvert fall om de fortsetter slik de gjorde i dag.
Først Vidal, så Gomes, så Suárez
Man skulle nok tro at det ville ta lenger tid, men etter ti spilte minutter konstruer Vidal et angrep uten like som til slutt ender i et velfortjent mål. Vidal-Gomes og til slutt Suarez, som enkelt kan sette den forbi Las Palmas-målvakten. Hva de tre har spist til frokost vil ikke undertegnede kommentere noe som helst på, men at de har fått lov til å smake på trylledrikken til Suárez kan godt hende. Vidal, du gjør savnet av Alves litt mindre i dag.
Praktfulle Gomes
Selv om han ble byttet ut tidlig i andreomgang så var han så til de grader god at banens beste går til portugiseren for elegant prestasjon og smarte bevegelser. Skulle hatt to mål og én assist, men ender til slutt med siste alternativ. Uansett, Gomes gjør seg fortjent til dagens beste. Gratulerer, Gomes! Hjem, restituer og tiltre den blårøde-drakten i neste kamp slik du gjorde i dag.
God andreomgang
Det stopper ikke med førsteomgang, for da Rafinha la inn i feltet i det 52. minuttet var Messi rask å notere seg med sitt første mål for kvelden og således rimelig fortjent basert på hans gode sjanser gjennom kampen. Så skulle det bare gå fem små minutter før den lekne brasilianeren igjen finner rom og strør enda en pasning inn i feltet. Luis Suárez like rask som Messi og sørger for at Barcelona kunne berolige seg med 3-0 etter 57. minutter.
Men da Turan også ville være med på blokka, gjorde han sitt forsøk kun to minutter etter, da han plukker opp en løs ball. Bang, finito og 4-0 til den katalanske storklubben.
Sjansene fortsetter å strø om seg, óg i det 80. minuttet kommer Paco og finner Vidal til venstre for seg som til slutt setter inn det avgjørende målet. Kampen ender således 5-0 og Barcelona med en klar seier over laget som nettopp slo Atletico Madrid.
NB! Nå er undertegnede svett.
Vurderinger:
Ter Stegen (6): Veldig lite å gjøre bak, men holder på å gjøre ting vanskelig for seg selv og Umtiti da han i det 26. minuttet er svak i pasningsfordelingen. Uavhengig av den situasjonen så forsvarer han sin karakter med en meget god pasningsstatistikk!
Aleix Vidal (9): Ble tildelt oppgaven i å erstatte Sergi Roberto og gjorde seg på ingen som helst måte bort. Arbeidsvillig og prøver å skape sjanser i starten. Er hovedarkitekten til Gomes-Suárez kombinasjonen som ga Barcelona et tidlig mål. Når det er sagt er dette en utgave som ønskes videre i Barcelona og om han fortsetter som han gjorde i dag; kan det godt hende at Vidal blir fremtidens viktigste brikke i sin posisjon. LUIS, gi han mer spilletid!
Mascherano (8): Stabilitet i forsvaret er viktig og sammen med Umtiti dannes det en nesten uslåelig duo.
Umtiti (8): Ingenting å utsette på franskmannens prestasjoner. Fortsetter som før og er like flink med ballen i beina som han er kjent for. Den ballspillende forsvareren spiller seg med ballen opp til karakter 8.
Jordi Alba (6): Jordi Alba er stabil og god på venstresiden og bidrar stort sett med gode involveringer, men blir litt slurvete innimellom – som vi også ble vitne til i forrige kamp. Har til gode å gjøre mer fra seg, men svært vanskelig når midtbanen og angrepet er så stabilt som det var i kampen.
Andre Gomes (9 BB): Andre Gomes med gode involveringer i første omgang og langt bedre enn det undertegnede har sett tidligere i sesongen. Får seg også en enkel assist i starten av kampen og burde for øvrig hatt to mål i tillegg. Milde moses for en god omgang av portugiseren! Han fortsetter i samme spor i andreomgang og det er nesten stygt óg ikke gi han banens beste i dag, selv om Suárez naturligvis var farlig nær å bli tildelt anerkjennelsen.
Sergio Busquets (8): Busquets sine kvaliteter er ubeskrivelige og man bør nesten sammenligne med tidligere for å komme frem til en forsvarlig karakter. Ender på 8.
Rafinha (9): Rafinha strør pasninger som han strør sukker og bidrar med flere viktige involveringer underveis i kampen. Mulig undertegnede aldri har sett bedre av brasilianeren
Messi (9): Alle håpet på at han skulle forbigå sin klubb-konkurrent Koeman i dag, men måtte nøye seg med ett “vanlig” mål. Like farlig, like presis og like irriterende for sine motstandere som han alltid har vært. Strålende dag på jobben.
Suárez (9): Gud bedre! Arbeidshesten var i fullt kjør da fløyten blåste i gang kampen og det gikk ikke mer enn 10+ minutter før han enkelt kunne sette inn 1-0 etter et meget godt samarbeid mellom Vidal og Gomes. Urugyaneren fortsetter å plassere seg rett i løpet av kampen og er meget delaktig i det andre målet. Scorer og scorer gjør han og undertegnede ville gjerne ha plassert han på BB-plassen, men i dag går den til Gomes – dessverre for urugyaneren.
Turan (8):Tyrkeren fortsetter å prestere når han får sjansen og selv om han har hatt sin dødtid i det siste gjør han seg viktig i denne kampen. Noterer seg med et fabelaktig mål.
Innbyttere:
Rakitic(6): Kommer inn for Andre Gomes og gjør en god jobb
Paco (7): PACO dere! Paco, mål-mannen som ble assist-mannen på få minutter. Skal selvsagt tildeles en karakter syv for arbeidet sitt.
Mathieu (6): Kommer inn for Mascherano og er god siste del av kampen.