Barcelona kom seg videre til kvartfinale, da MSN med Iniesta sørget for festfotball på Camp Nou. Én viss argentiner tangerte også tidligere klubbrekord da han i sin tredje kamp scoret fra frisparkmerket.
Under oppvarmingen var det både glød og lyst blant spillerne. Dette skulle også vise seg å være utslagsgivende for videre prestasjon, da de startet kampen med å levere sjanser på sjanser. Burde dog hatt to mål etter de første 45, men fikk i hvert fall sin nytelse av å se saksespark-scoringen til Luis Suárez.
Bilbao straffer
I andreomgang blir det tidvis veldig slurvete samarbeid mellom spillerne som gjør at Bilbao enkelt kan sette deres første for kvelden. Det gikk heldigvis ikke lenge før spillerne samlet seg igjen, og da Neymar satt straffesparket sitt manglet det bare ett mål av Lionel Messi og en mulig tangering av frisparkrekorden.
Lionel Messi tangerer Koeman
Da det blåses for frispark like utenfor 16 i slutten av kampen var alle øyner rettet mot argentineren, og selv om han har satt bedre før så var det i hvert fall nok til å tangere en ny klubbrekord og skaffe Barcelona avansement i cupen.
Vurderinger:
Cillessen (4): Cillessen hadde veldig lite å gjøre utenom å levere et par pasninger i ny og ne, der han varierte i både høyde, kraft og presisjon. Nederland er vel kjent for å være et stille land, så ikke rart han kunne nyte seg et par vafler mellom stengene. Mulig det ble for mettende for Cillessen og ble således straffet for det av Bilbao.
Sergi Roberto (2): Roberto er skuffende svak gjennom hele kampen. Blanding av upresis, svak vurderingsevne og form.
Pique (7): Sammen med stoppermakkeren sin gjør han en god kamp jevnt over og kan ikke klandres for målet til Bilbao.
Umtiti (6): Hårfin glipp i det 32. sekundet, men tar seg fort opp videre i kampen. Eifeltårnet, som egentlig er, overraskende, 1,81 meter, har en unik ferdighet i å være rimelig treffsikker når ballen nærmer seg hodeparti. Gjør mye bra, men var i nærheten av å gjøre ting farlig for seg selv i andreomgang. Heldigvis for Umtiti fikk ballen en annen retningsvandring.
Alba (6) Alba viste god figur og er veldig nærme, men også han er til tider slurvete.
Busquets (7): Viste gode ferdigheter i starten av kampen, men hva han tenkte da han la frem søtsakene for Bilbao-spillerne er ikke godt å vite. Trekkes litt, men er likevel bare en dråpe i havet – derfor ikke særlig avgjørende for utfallet av karaktergivningen
Rafinha (5): Rafinha er ok i kveld, men skaper ikke noe særlig til sjanser. Bidrar med et par gode pasninger, men ellers usynlig.
Iniesta (9): Som Messi skaper han flere sjanser i starten av førsteomgang og inviterer oss med inn i sitt eget pasningshow, men heller ikke der ender det i mål. Dog viser Iniesta at han virkelig vil og fortsetter å gi medspillerne sine scoringsmuligheter. Videre finner han både rom og situasjoner han kan leke seg med sammen med sin lagkamerat Messi, men må gå inn i garderoben uten verken assist eller scoring. Fortsetter i samme spor i andreomgang og spiller seg opp til en fin karakter!
Messi (9): Messi skapte en farlig målsjanse i starten av kampen rundt det fjerde minuttet og virket solid i presisjon og nøyaktighet. Prøvde også å lobbe over en uposisjonert keeper et par minutter etter, men sirkusshow virker ikke når man ikke har kraft nok. Han fortsetter dog å levere målsjanser, men måtte klare seg med nesten-assist. Han samarbeider også, som vanlig, flott med Iniesta og inviterte Bilbao-forsvaret med på leken, men de tålte verken steken eller argentineren da han ble kakket over ende. Så skal man heller ikke skimse av frisparkene hans, selv om han bommet på sine to første forsøk. Argentineren, som nevnt i en tidligere artikkel, var bare ett mål unna tangering av Koemans klubbrekord før han scoret ett enkel frisparkmål i slutten av kampen. Dette ble også avgjørende for kampens utfall og Barcelonas avansement.
Suárez (7): Urugyaneren har slitt med formen i det siste og var heller ikke veldig farlig av seg de første 20, men har så veldig lyst til å være med i kampen. Skulle hatt målet han skaffet Barcelona fem minutter etter, men som alle andre ganger så kan han bli avblåst for offside og bli så tent at han likevel skaffer laget sitt et vanvittig saksespark som kun tunge akademikere kan forstå. Perfekt utført avslutning av Mr. Suárez og for øvrig, så jeg ikke glemmer det, takk for målet!
Neymar (9) BB: Startet i forsvarmodus da han avverget to Bilbao-angrep, men gjorde god figur i angrepsfasen og kunne ha skaffet seg en fin-fin assist om dommeren hadde klart og holdt nivå i det 25. minuttet. Feildømt offside og således snytt for en meget fortjent assist. At han har motivasjon til å prøve igjen er uforståelig fra alle kanter, men i det 35. minuttet leverte han et stykke pent forarbeid til Suárez, som dekorerte med jordbær, kranser og det som var igjen av smakfulle tilbehør. Skaffet også seg selv et mål i andreomgang da heldiggrisen satte straffemålet.
Innbyttere:
Rakitic (5): Blir byttet inn for Rafinha i det 80. minuttet og får 13 minutter.
Denis Suarez (IV): For lite spilletid til å bli vurdert på.